Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

F1 | Wereldkampioen Max Verstappen verslaat de McLarens in Qatar tijdens race vol pitstops

Kevin van Nunen

Geupdate 08/10/2023 om 20:40 GMT+2

Wat in de sprintrace niet lukte, heeft Max Verstappen wel voor elkaar gekregen tijdens de hoofdrace. De drievoudig wereldkampioen won de Grand Prix van Qatar door de Mclarens te verslaan. Opnieuw was Oscar Piastri de voorste van de oranje auto’s. De Australiër werd tweede, Lando Norris werd derde. De race stond bol van de pitstops.

Max Verstappen festeggia il successo nel GP del Qatar 2023 insieme a squadra e team principal Chris Horner, Getty Images

Foto: Getty Images

Pirelli kwam er vrijdag achter dat de banden de agressieve kerbstones van het Losail-circuit niet goed trokken, waardoor er veel angst was voor lekke banden of zelfs crashes. Daarop werden de stints verplicht ingekort en regende het pitstops tijdens de Grand Prix.
Achttien ronden was het maximale aantal dat coureurs op een setje banden mochten rijden, waardoor de crews in de pitstraat veel werk moesten verrichten en maar banden bleven wisselen. Het betekende voor Verstappen slechts een kleine omweg naar zijn veertiende overwinning van het seizoen.

Botsing Hamilton met teamgenoot Russell

De Nederlander zette in zijn Red Bull RB19 pole-position om in de koppositie en werd geen moment serieus bedreigd. Desondanks verdient de opmerkelijke prestatie van McLaren alle lof. Het team begon dramatisch aan seizoen 2023, maar boekt nu het ene na het andere succes. Piastri won al de sprintrace en werd nu tweede in de Grand Prix, opnieuw voor Norris.
Opvallend was verder dat Lewis Hamilton botste met George Russell in de eerste bocht. Hamilton wilde zijn Mercedes-teamgenoot voorbijsteken, maar stuurde te scherp in en werd zelf het kind van de rekening. Hoewel Russel op de radio uitgebreid excuses aanbood, kon hij er maar weinig aan doen.

Sargeant uitgeput

Ook opmerkelijk was de uitvalbeurt van Logan Sargeant. De Williams-coureur vecht in zijn rookiejaar voor zijn toekomst, maar moest uitgeput opgeven. Voor aanvang van de race voelde hij zich nog in orde, maar de Amerikaan kon de race niet voltooien.
Tenslotte was het een goede dag voor Alfa Romeo, dat met zowel Valtteri Bottas als Zhou Guanyu in de punten eindigde.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van autosport tot atletiek volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie