Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

F1 | Verstappen geen fan van sportman van het jaar verkiezingen – “Ik hoef die prijs niet eens te winnen”

Friso Moison

Geupdate 06/10/2023 om 23:45 GMT+2

Max Verstappen heeft duidelijk laten weten wat hij vindt van individuele verkiezingen zoals de sportman van het jaar. Aan de vooravond van zijn derde wereldtitel, vertelde de coureur dat hij het onzin vindt om atleten uit verschillende sporten met elkaar te vergelijken. Verstappen, die de eretitel zelf drie keer won, kan zaterdag in Qatar wereldkampioen worden.

F1 | Kunnen Verstappen en Red Bull alle races winnen? “Perfectie benaderen is de uitdaging”

De Limburger werd in 2016 en de afgelopen twee jaar tijdens het jaarlijkse NOC*NSF Sportgala uitgeroepen tot sportman van het jaar. Maar als het aan Verstappen ligt hoeven ze dat soort prijzen niet meer uit te reiken.
"Ik weet nog hoe ik als kind van al het succes van verschillende sporters kon genieten. De discussie moet niet zijn wie van al die sporters nou het beste is of de op een na beste. We hebben ieder jaar van die prijzen waarin dat bepaald wordt met een sportman en sportvrouw van het jaar. Maar waarom? Ik hoef die prijs niet eens te winnen”, zei hij tijdens een internationale mediasessie in Qatar.
Verstappen ziet het liefst dat er geen onderscheid gemaakt wordt tussen de successen van sporters en vindt dat al het talent gewaardeerd moet worden.
"Daarom vind ik het ook zo'n belachelijke prijs. Ik vind het oneerlijk voor de mensen die ontzettend veel energie in hun sport steken en daardoor ook successen boeken. En soms worden ze er niet genoeg voor beloond vanwege deze domme prijs die op één individueel persoon is gericht”, aldus de Red Bull-coureur.
picture

F1 | Welke Formule 1-coureur krijgt het meeste salaris - Verstappen, Leclerc of Hamilton?

‘Ik sta te trillen’

Verstappen kan in Qatar voor de derde keer het wereldkampioenschap op zijn naam schrijven. Als hij zaterdag in de sprintrace minimaal zesde wordt, is de titel binnen. Tijdens het persmoment voorafgaand aan de race was de Nederlander ontspannen. “Of ik zenuwachtig ben? Ik sta te trillen”, grapte hij.
"Nee, we hebben natuurlijk een geweldig seizoen, vervolgt de coureur. Bij het ingaan van dit weekend wil ik gewoon weer winnen. Ik weet dat als ik zaterdag win, of in ieder geval gewoon goed presteer, dat ik dan het kampioenschap gewonnen heb. Maar we blijven gefocust en proberen gewoon een zo goed mogelijk weekend te hebben."
Als Verstappen een goed resultaat neerzet in de sprint, is hij de eerste Formule 1-coureur in veertig jaar die op zaterdag de wereldtitel verovert. Het was uitgerekend zijn schoonvader, Nelson Piquet, die dat in 1983 voor het laatst deed.
Het Grand-Prix weekend in Qatar begint vrijdag met de vrije training en kwalificatie. Zaterdag is de sprintrace en op zondag de hoofdrace.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van autosport tot atletiek volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie