Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

F1 | Max Verstappen wint ook in Brazilië - Alonso pakt podiumplek na prachtig duel met Perez

Kevin van Nunen

Gepubliceerd 05/11/2023 om 21:50 GMT+1

En dat is zeventien! Max Verstappen krikte de teller Grand Prix-zeges in 2023 nog maar eens verder op door ook in de Grand Prix van Brazilië als eerste onder de zwart/wit geblokte vlag door te rijden. Achter de drievoudig kampioen waren alle ogen gericht op Fernando Alonso, die op prachtige wijze derde werd ten koste van Sergio Perez. Lando Norris kwam als tweede over de streep.

Max Verstappen, Lando Norris, Formula 1 Interlagos, GP Brasile 2023, Getty Images

Foto: Getty Images

Verstappen was ongenaakbaar op het circuit van Interlagos, dat hem best aardig ligt en waarop hij al vaker won. Dat de tegenstand kwam uit de hoek van Norris en McLaren was op zich geen verrassing meer, al was het wel opmerkelijk dat Norris zich na een tegenvallende kwalificatie (P7) zo snel naar voren wist te werken.
Veel had te maken met nieuw misfortuin voor eeuwige pechvogel Charles Leclerc, die als gevolg van problemen met zijn Ferrari al tijdens de opwarmronde in de bandenstapel belandde. Vervolgens ging het ook mis bij de eerste start tussen Kevin Magnussen en Alex Albon. Hun botsing zorgde voor veel schade.

Leclerc eeuwige pechvogel

Er lagen zelfs zoveel brokstukken op het asfalt dat een code rood en dus een herstart volgde, zodat er even rustig puin kon worden geruimd. Toen de lichten vervolgens definitief doofden, stond er eens te meer geen maat op Verstappen. Norris probeerde aan te haken. Meer zat er echt niet in.
Opvallend was dat Aston Martin zich weer eens goed voorin wist te handhaven, met zowel Alonso als teamgenoot Lance Stroll. De Canadees had zich eerder als derde gekwalificeerd. Bij Mercedes liep zo’n beetje alles scheef wat er scheef kon lopen. Het leek helemaal nergens op bij het team dat zo graag weer een hoofdrol wil spelen in het WK.

Dramatische race voor Mercedes

Vorig jaar won George Russell de race, dit keer viel hij uit toen het al een kansloze zaak was. En Lewis Hamilton werd slechts achtste, nog achter de Alpine van Pierre Gasly. Yuki Tsunoda scoorde namens AlphaTauri opnieuw twee punten, maar dat waren slechts de kruimels.
Waar iedereen na afloop over sprak, was het hoofdgerecht dat werd opgediend door Alonso en Sergio Perez. Perez joeg een groot deel van de race op de Aston Martin en wilde een slechte run maar graag beëindigen met een podiumplaats, maar dan moest hij zich wel een weg langs Alonso zien te banen.

53 duizendsten beslissen duel in voordeel Alonso

Dat bleek gemakkelijker gezegd dan gedaan, want de sluwe Alonso reed perfecte lijnen in de laatste bocht om op het rechte stuk de DRS van Perez onschadelijk te maken. Toen het Perez eenmaal lukte om een inhaalactie te plaatsen en hij ook in bocht 3 de voorste auto was, leek het gedaan.
Ware het niet dat Alonso nog één truc uit zijn mouw schudde en de Red Bull met daarin de verbaasde Perez doodleuk weer passeerde en op de finishstreep 53 duizendsten overhield om aan de goede kant van de score te blijven.
Er zijn dit seizoen nog twee races te verrijden. Over twee weken in Las Vegas en tenslotte de afsluiter in Abu Dhabi.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van autosport tot atletiek volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie