Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

F1 | Verstappen snelt na goede start naar overwinning in sprintrace - Norris tweede, Perez derde

Kevin van Nunen

Geupdate 04/11/2023 om 20:17 GMT+1

Max Verstappen heeft tijdens seizoen 2023 nog maar eens een overwinning geboekt. En niet bepaald zijn moeilijkste. De drievoudig wereldkampioen kende in Brazilië vanaf plek twee een betere start en reed vanaf dat moment onbedreigd naar winst in de sprintrace. Lando Norris en Sergio Perez mochten met Verstappen mee het podium op.

Verstappen pakte ten koste van Norris direct bij de start de koppositie

Foto: Getty Images

Verstappen greep in de kwalificatie net naast de snelste tijd. Norris was hem enkele honderdsten te snel af, maar de McLaren-coureur kon maar kort genieten van zijn pole-position. Nog voor de eerste bocht was Verstappen hem al voorbij. Hij maakte tijdens de eerste meters op het circuit van Interlagos het verschil al onder het accelereren, niet eens het aanremmen.
Vanaf dat moment reed Verstappen in feite een gewonnen race. Het verschil was lange tijd anderhalve seconde, maar liep op naar vier tellen bij de finish. Achter de dominante Nederlander in zijn Red Bull werd flink gevochten om posities, waarbij coureurs optimaal gebruik maakten van hun DRS en dus hogere topsnelheid.

Belangrijke punten voor AlphaTauri dankzij Tsunoda

Sergio Perez kent zowaar weer eens een goed weekend en pakte de derde plaats af van George Russell, terwijl Lewis Hamilton in zijn Mercedes achteruit reed en terugviel naar plek zeven. Yuki Tsunoda deed goede zaken voor AlphaTauri door zesde te worden en enkele belangrijke punten te scoren voor het constructeurs-WK.
Het lijkt slechts bijzaak, maar een puntje meer of minder kan aan het einde van het seizoen vele tientallen miljoen euro’s prijzengeld schelen. Een nieuwe kans op een overwinning – in het geval van Verstappen – of kruimels volgt zondag, als de échte Grand Prix op het programma staat.
Verstappen trainde pole-position voor de Grand Prix en start dus vooraan. Charles Leclerc (Ferrari) stelt zich op als tweede en Lance Stroll (Aston Martin) reed verrassend de derde tijd. Nummer twee van de sprintrace, Norris, liet een steekje vallen in Q3 en begint pas als zevende.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van autosport tot atletiek volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie