Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

F1 | WK-stand na Saudi-Arabië - Verstappen blijft Perez puntje voor dankzij rijden snelste ronde

Kevin van Nunen

Geupdate 05/12/2023 om 16:19 GMT+1

Ondanks de slechte vooruitzichten na de kwalificatie blijft Max Verstappen ook na de Grand Prix van Saudi-Arabië koploper in de WK-stand. De tweevoudig wereldkampioen Formule 1 moest Sergio Perez voorrang verlenen in de race, maar reed wel de snelste ronde en leidt daarom met 44 om 43 punten. Red Bull domineert het kampioenschap bij de constructeurs.

Verstappen kan onmogelijk ontevreden zijn met plek twee na een inhaalrace

Foto: Getty Images

Perez en Verstappen reden tijdens het tweede deel van de race op het stratencircuit in Jeddah soms wel een seconde per ronde sneller dan Fernando Alonso, de eerste achtervolger in zijn Aston Martin. Het zat Alonso echter niet mee, want hij incasseerde maar liefst twee tijdstraffen (5 en 10 seconden) waardoor hij zijn derde plaats na de podiumceremonie alsnog moest inleveren om die nóg later weer terug te krijgen.
De teruggedraaide straf voor Alonso kan niet verhinderen dat Verstappen en Perez in de WK-klassering al een flinke marge pakken ten opzichte van de Aston Martin-coureur: 44 om 43 om 30 punten. Gezien de dominantie van Red Bull in Bahrein en Saudi-Arabië lijkt het voorlopig tussen de Nederlandse en Mexicaanse Red Bull-coureur te gaan om de wereldtitel van 2023.

Red Bull domineert

Waar George Russell en Mercedes tenminste nog een podiumplek in de schoot geworpen dachten te krijgen, stelde Ferrari teleur met slechts de zesde (Carlos Sainz) en zevende (Charles Leclerc) positie. Leclerc startte na een straf in de buurt van Verstappen, maar meldde zich in Jeddah geen moment vooraan.
Opvallend is dat dankzij de tiende plek van Kevin Magnussen al acht van de tien teams één of meer WK-punt hebben gescoord. Niet minder opvallend is dat het AlphaTauri van Nyck de Vries en McLaren de twee nog puntloze teams zijn.

WK-stand coureurs na Saudi-Arabië

1. Verstappen 44
2. Pérez 43
3. Alonso 30
4. Sainz 20
5. Hamilton 20
6. Russell 18
7. Stroll 8
8. Leclerc 6
9. Bottas 4
10. Ocon 4
11. Gasly 4
12. Magnussen 1
13 Albon 1

WK-stand constructeurs na Saudi-Arabië

1. Red Bull 87
2. Aston Martin 38
3. Mercedes 38
4. Ferrari 26
5. Alpine 8
6. Alfa Romeo 4
7. Haas 1
8. Williams 1

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie