Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

F1 | Max Verstappen ook oppermachtig in Saoedi-Arabië - Debutant Bearman rijdt naar plek zeven

Kevin van Nunen

Gepubliceerd 09/03/2024 om 20:52 GMT+1

Het wordt steeds lastiger, maar Max Verstappen heeft iets gedaan wat hij nog niet eerder deed. Hij kraaide victorie in Saoedi-Arabië en won bovendien, voor het eerst, de eerste twee Grands Prix van een nieuw seizoen. Verstappen was in de nieuwe Red Bull RB20 oppermachtig op het stratencircuit van Jeddah, maar het was debutant Oliver Bearman die in zijn Ferrari de show stal.

De geplaagde teambaas Horner en de oppermachtige Verstappen begroeten de 56ste overwinning

Foto: Getty Images

Het was al nieuws op zich dat Verstappen tijdens race twee van seizoen 2024 even niet aan de leiding reed. Lando Norris bleef buiten tijdens een safetycar-fase, terwijl Verstappen ervoor koos een pitstop te maken. Binnen drie rondjes was de orde hersteld, waarna de Nederlander uit beeld verdween totdat er met de zwart/wit geblokte vlag werd gezwaaid.
Voor Verstappen staat de teller in 2024 alweer op twee overwinningen. Ook is hij inmiddels bezig aan alweer een reeks van negende opeenvolgende zeges, terwijl zijn eigen record op tien staat. Wie weet schrijft de drievoudig kampioen over twee weken in Melbourne dus wel weer geschiedenis. Van de laatste 20 Grands Prix won Verstappen er 19!

Verstappen wint 19 van laatste 20 races

Achter Verstappen deed teamgenoot Sergio Perez precies wat hij moest doen, terwijl Charles Leclerc naar de derde plaats reed. Na een derde plaats voor Carlos Sainz in Bahrein volgde er dus weer een Ferrari na de twee Red Bulls. Oscar Piastri werd vierde, Fernando Alonso vijfde en toen was het lang zoeken naar een Mercedes... George Russell werd zevende, Lewis Hamilton slechts negende.
Het lijkt er nog niet op dat de zilverpijlen, ondanks een winter waarin alles uit de kast werd getrokken, erin zijn geslaagd om de weg omhoog te vinden. Wellicht dat Hamilton daarom kiest voor een transfer naar Ferrari? Wie achter het stuur van zijn toekomstige auto alvast indruk maakte, was Oliver Bearman. De achttienjarige moest plotsklaps Sainz vervangen omdat de Spanjaard was getroffen door een blindedarmontsteking en deed dat meer dan naar behoren.

Complimenten van Hamilton voor debutant Bearman

De jongste Ferrari-coureur ooit reed een prima race en hield zich uitstekend staande. De hoge snelheden waarmee door de straten van Jeddah werd gezigzagd, leken geen indruk te maken op de achttienjarige Brit, die als zevende finishte en al tijdens de uitloopronde complimenten en felicitaties ontving van Hamilton. Dezelfde Hamilton die Bearman dus achter zich wist te houden.
Ook was er tevredenheid bij Haas, dat dankzij Nico Hülkenberg het eerste puntje van het seizoen scoorde. Crisis is het echter in het kamp-Stroll, die crashte, en bij Alpine dat wordt geplaagd door zowel een gebrek aan snelheid als betrouwbaarheid. De auto’s reden opnieuw achteraan en Pierre Gasly verdween bijzonder snel van het toneel.

Verstappen domineert WK, blijft Horner aan?

Uiteraard gaat Verstappen ondertussen zorgeloos aan de leiding in het WK 2024. De vraag is echter welke bommen er de komende weken nog ontploffen bij Red Bull, al is er kleine vooruitgang geboekt door adviseur en vertrouwenspersoon Helmut Marko – ondanks dreiging van een schorsing – voorlopig aan boord te houden en daarmee Verstappen weer eventjes tevreden te stemmen.
Het rommelt echter nog altijd bij Red Bull, waar het iedere dag weer de vraag lijkt of Christian Horner kan aanblijven. En zo ja, of hij erin slaagt om alle kikkers in de kruiwagen te houden.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport. Volg ook ons kanaal op Whatsapp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie