Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Verenigde Staten | Sprintrace Austin prooi voor Verstappen - groot gat naar nummer twee Hamilton

Kevin van Nunen

Gepubliceerd 22/10/2023 om 00:50 GMT+2

Max Verstappen heeft een uitstekende zaterdag beleefd op het Circuit of the Americas. De drievoudig wereldkampioen trainde poleposition voor de sprintrace en zette die uitgangspositie om in een zege. Lewis Hamilton dacht het Verstappen in Austin moeilijk te kunnen maken, maar finishte op zo’n negen seconden als nummer twee. Charles Leclerc finishte als derde.

Max Verstappen in Austin

Foto: Getty Images

Verstappen moest even flink zijn best doen om de leiding te grijpen en te behouden, maar toen dat klusje eenmaal was geklaard, was er geen houden meer aan. Het voelde voor Leclerc en Hamilton als dichtbij, maar toch vooral ver weg.
Leclerc hoopte bij de start de leiding over te nemen, maar Verstappen gooide brutaal de deur dicht. Hij stuurde zich Red Bull naar de binnenkant van de baan en blokkeerde op die manier Leclerc, die niet langer vrij baan had en zelfs een plek verloor aan Hamilton.
Diezelfde Hamilton bleef in de eerste ronden dicht in de buurt van Verstappen, maar toen de slijtage van de banden een rol begon te spelen, was het snel gedaan met de dadendrang van de Mercedes-coureur. Het gat groeide uiteindelijk naar negen seconden. Hamilton pakte wel weer wat puntjes terug op Sergio Perez in de strijd om plek twee in het WK.

Mercedes vreet banden op

Interessant om te weten is dat de coureurs in dit sprintweekend maar weinig tijd hadden voor het vinden van een optimale afstelling, waardoor er veel vraagtekens zijn op het gebied van bandenslijtage en snelheid tijdens de long runs.
Het lijkt erop dat Verstappen en Red Bull hun zaakjes goed voor elkaar hebben. Op de achtergrond reed Lando Norris ook een sterke sprintrace. Toen de McLaren-kopman eenmaal vrij baan had, noteerde hij tot het vallen van de vlag snelle rondetijden.

Rondetijden voorbode Grand Prix?

Het wordt interessant of de Grand Prix van de Verenigde Staten hetzelfde beeld oplevert. Verstappen kan zijn snelheid dan goed gebruiken, want hij start slechts vanaf de zesde positie. De Nederlander reed weliswaar een tijd die nipt snel genoeg was voor pole, maar de stewards zetten er een streep door wegens het overschrijden van track limits.
Als gevolg daarvan start Leclerc van pole-position met in zijn rug Norris en Hamilton. Ook Carlos Sainz en George Russell staan op de grid voor Verstappen.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van autosport tot atletiek volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie