Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Beijing 2022 | Porteous bezorgt in halfpipe Nieuw-Zeeland tweede goud van Spelen

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 19/02/2022 om 07:33 GMT+1

De Nieuw-Zeelander Nico Porteous heeft goud gewonnen op de skihalfpipe. Porteous zette in zijn eerste run een score neer van 93,00 punten. Niemand kon in de daaropvolgende runs in de buurt komen van die score. De Amerikanen David Wise en Alex Ferreira eindigden op de tweede en derde plek.

Freestyle Skiën - Beijing 2022 - Olympische hoogtepunten

De wedstrijd werd gehinderd door de harde wind die blies op het Genting Snow Park. Met name in de tweede en derde run gingen veel riders onderuit. Alle scores van de topdrie werden neergezet in de eerste run.
In die eerste run was Porteous duidelijk de beste. Hij zette een run neer met back-to-back 1620's, anderen kwamen niet aan die moeilijkheidsgraad. De Nieuw-Zeelander pakte in 2018 al brons op dit onderdeel.
picture

Beijing 2022 | Porteous bezorgt in halfpipe Nieuw-Zeeland tweede goud van Spelen

Tweede goud Nieuw-Zeeland

Voor deze Spelen hadden de kiwi's nog nooit een gouden medaille gewonnen op de Winterspelen. Het land won in Albertville een zilveren plak en in Pyeongchang twee bronzen. Op de openingsdag van de Spelen zorgde snowboardster Zoi Sadowski - Synnott voor het eerste goud voor de eilandengroep. Porteous voegt daar nu een tweede goud bij.
Het goud werd door het begeleidingsteam van Porteous gevierd met een haka, de nationale dans van Nieuw-Zeeland.
picture

Beijing 2022 | Nieuw-Zeelands team viert goud met haka

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt! Twee weken lang worden we tijdens de Olympische Spelen getrakteerd op prachtige topsport terwijl er wordt gestreden om olympische medailles. Iedere minuut van de Olympische Spelen Beijing 2022 zie je op discovery+. Kijk alle streams van alle onderdelen van start tot finish. Tot 20 februari betaal je €29.99 voor een jaar lang sport
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie