Handbal | Keepster Lieder-Wester, Broch en Polman ontbreken in selectie voor OKT in Spanje

Menno Waebeke

Geupdate 14/03/2024 om 16:39 GMT+1

Bondscoach Per Johansson heeft de veertienkoppige selectie van de handbalsters voor het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) bekendgemaakt. Tess Lieder, Yvette Broch en Estavana Polman ontbreken. De drie speelsters waren de afgelopen Olympische Spelen nog een vaste waarde in de selectie. Lieder en Broch zijn gepasseerd, Polman kampt met fysieke klachten.

Tess Lieder-Wester.

Foto: Getty Images

Ondanks de prestaties uit het verleden komt het ontbreken van Broch en Lieder niet helemaal uit de lucht vallen. De twee waren er ook in februari niet bij tijdens de interlands tegen Tsjechië. Lieder was sinds 2012 de eerste keeper van Oranje, maar is inmiddels voorbijgestreefd door Yara ten Holte en Rinka Duijndam.
Broch speelde nog op het WK voor Nederland, maar kondigde onlangs aan na dit seizoen een punt achter haar loopbaan te zetten. Bondscoach Johansson kan nog altijd twee extra namen toevoegen, maar het is niet de verwachting dat Broch of Lieder daar bij zitten.

OKT Spanje

Het kwalificatietoernooi begint op 11 april in het Spaanse Torrevieja. Oranje gaat het opnemen tegen Argentinië, Tsjechië en Spanje. De nummer één en twee van de groep grijpen een ticket voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.
Mochten de vrouwen dat voor elkaar krijgen is het de derde keer in de historie dat de handbalsters actief zijn op de Spelen. In 2016 werd Oranje als debutant vierde in Rio de Janeiro. Tijdens de afgelopen Spelen in Tokio kwam de ploeg slechts tot de kwartfinale.
picture

Tokyo 2020 | Handbalsters beginnen met klinkende zege op Japan aan Olympische Spelen

Waar kijk je?

Eurosport en discovery+ zenden tijdens de Olympische Spelen van Paris 2024 de strijd om goud, zilver en brons live uit. Net als in Tokio en Peking brengen we je met een groot team van experts en commentatoren alle wedstrijden in Parijs live met alle emoties, reacties, analyses en achtergronden. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie