Paris 2024 | Handbalsters in poulefase tegen titelverdediger en angstgegner Frankrijk - loting bekend

Yannick Wezenbeek

Geupdate 17/04/2024 om 12:53 GMT+2

De Nederlandse handbalsters komen op de Olympische Spelen grootmacht Frankrijk al tegen in de poule. Nederland werd de afgelopen twee keer op de Spelen uitgeschakeld door de Fransen. Verder staat ook de herhaling van de WK-finale van 2019 op het programma, want ook Spanje zit in de poule.

Het Nederlands handbalteam

Foto: Getty Images

Het is de derde keer dat we de Nederlandse handbalsters in actie gaan zien op de Olympische Spelen. En waar normaal gesproken driemaal scheepsrecht is, ontkomt Nederland ook nu niet aan een confrontatie tegen Frankrijk.
In Rio de Janeiro waren de Fransen te sterk in de halve finale. In Tokio werd Nederland door Frankrijk uitgeschakeld in de kwartfinale. Nederland wist nog niet een medaille te winnen op voorgaande Spelen.

Tegenstanders groepsfase

Dat laatste scenario is voor dit jaar in ieder geval uitgesloten aangezien Frankrijk in de poulefase al de tegenstander is en dus in de knock-outfase pas in de halve finale weer de tegenstander kan worden van Nederland. Aan de Spelen doen twaalf landen mee verspreid over twee poules van zes. De bovenste vier plaatsen zich voor de kwartfinales waarin gekruist wordt met de andere poule.
De handbalsters treffen verder in de poule Spanje, Hongarije, Brazilië en Angola. Spanje werd verleden week nog verslagen op het OKT met 27-26. Nederland was toen al zeker van kwalificatie voor de Olympische Spelen. Recent op het WK werd ook van Spanje gewonnen.

Finale op 10 augustus

In de andere poule spelen Noorwegen, Duitsland, Slovenië, Zweden, Denemarken en Zuid-Afrika tegen elkaar.
De poulewedstrijden worden gespeeld in Parijs. Vanaf de kwartfinale verplaatst het handbaltoernooi naar Lille. De finale staat gepland op 10 augustus.

WAAR KIJK JE?

Eurosport en discovery+ zenden tijdens de Olympische Spelen van Paris 2024 de strijd om goud, zilver en brons live uit. Net als in Tokio en Peking brengen we je met een groot team van experts en commentatoren alle wedstrijden in Parijs live met alle emoties, reacties, analyses en achtergronden. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie