Paris 2024 | Het speelschema van de Nederlandse hockeyvrouwen op de Olympische Spelen

Tobias Kappelle

Geupdate 17/04/2024 om 12:58 GMT+2

De Nederlandse hockeydames verdedigen tijdens Paris 2024 de olympische titel en zijn ook deze editie weer topfavoriet. De concurrentie zal er echter alles aan doen om een stunt te verwezenlijken. De route naar een nieuwe gouden medaille is inmiddels bekend en dus weten de dames ook waar de valkuiligen liggen. Dit is het speelschema van de Nederlandse hockeydames op de Olympische Spelen van Parijs.

Tokyo 2020 | Hockeyvrouwen brengen goud in stijl terug naar Nederland

Nederland is als nummer 1 van de wereld groepshoofd van Poule A. Het is daarom gekoppeld aan België, China, Duitsland, gastland Frankrijk en Japan. De Nederlandse dames hoeven voor niemand bang te zijn en dus ligt een eerste plaats in de lijn der verwachtingen.
Als openingsduel staat op zaterdag 27 juli meteen de wedstrijd tegen gastland Frankrijk op het programma. Vervolgens is op maandag 29 juli met Duitsland de zwaarste tegenstander van de poulefase aan de beurt.
picture

Tokyo 2020 | Nederlandse hockeydames overtuigend naar finale

2 augustus strijd der lage landen vs België

Op woensdag 31 juli volgt het duel met China, waarna op vrijdag 2 augustus België moet worden verslagen. De groepsfase wordt afgesloten op zaterdag 3 augustus met een wedstrijd tegen Japan.
  • 27 juli - 20:15 uur: Nederland - Frankrijk
  • 29 juli - 19:45 uur: Duitsland - Nederland
  • 31 juli - 20:15 uur: Nederland - China
  • 2 augustus - 12:45 uur: België - Nederland
  • 3 augustus - 10:30 uur: Nederland - Japan

Toernooi-opzet met finale op 9 augustus

Het toernooi bestaat uit twaalf ploegen, ingedeeld in groepen van zes. De eerste vier gaan door naar de kwartfinales. Hier wordt gebruik gemaakt van een kruismodel, waardoor de nummer 1 van poule A tegen de nummer 4 van poule B speelt. Het verdere verloop spreekt vanzelf.
De kans dat Nederland niet eerste eindigt in Poule A lijkt heel klein, maar zelfs als er bijvoorbeeld tegen Duitsland een uitglijder is, zal dat geen desastreuze gevolgen hebben. In Poule B lijken vooral Argentinië en Groot-Brittannië de gevaarlijkste outsiders dit toernooi. Nederland zal zeer waarschijnlijk een van deze twee landen in de halve finale treffen, terwijl in de kwartfinale vermoedelijk een zwakkere tegenstander als Australië wacht.
De kwartfinales worden gespeeld op 5 augustus. Daarna volgt op 7 augustus de strijd in de halve finales. Op 9 augustus komt het olympisch hockeytoernooi ten einde met de finale.
picture

Tokyo 2020 | Zo wonnen de hockeyvrouwen goud

Waar kijk je?

Eurosport en discovery+ zenden tijdens de Olympische Spelen van Paris 2024 de strijd om goud, zilver en brons live uit. Net als in Tokio en Peking brengen we je met een groot team van experts en commentatoren alle wedstrijden in Parijs live met alle emoties, reacties, analyses en achtergronden. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie