Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Beijing 2022 | Russische kunstschaatsster schrijft geschiedenis met drievoudige axel en superscore

Geupdate 06/02/2022 om 22:43 GMT+1

Kamila Valieva is de vierde vrouw in de geschiedenis van de Olympische Spelen geworden die een drievoudige axel succesvol weet uit te voeren. De pas vijftien jaar oude Russische kunstrijdster reed een geweldige kür tijdens de landenwedstrijd, waardoor Rusland momenteel aan kop gaat.

Beijing 2022 | Valieva imponeert met prachtige kür in teamevent

Valieva kreeg van de jury een score van 90,18 toegekend en daarmee verbrak ze bijna haar eigen wereldrecord van 90,45. Wel is Valieva nu ook houdster van het olympisch record en schrijft ze dus op meerdere manieren geschiedenis.
Midori Ito was in 1992 de eerste die erin slaagde een drievoudige axel goed uit te voeren. Daarna Deden Mao Asada en Mirai Nagasu hetzelfde in 2010 en 2018. Valieva wordt, ondanks haar zeer jonge leeftijd, door veel mensen nu al als beste kunstschaatsster ooit gezien.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt! Twee weken lang worden we tijdens de Olympische Spelen getrakteerd op prachtige topsport terwijl er wordt gestreden om olympische medailles. Iedere minuut van de Olympische Spelen Beijing 2022 zie je op Kijk alle streams van alle onderdelen van start tot finish. Tot 20 februari betaal je €29.99 voor een jaar lang sport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie