Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ruka | Sensationele overwinning van de Zweedse Moa Ilar op de 20 km massastart voor vrouwen

Dave Kornuyt

Geupdate 26/11/2023 om 11:32 GMT+1

Ze was eigenlijk de hele wedstrijd niet opgevallen, maar toch won Moa Ilar de 20 km massastart bij het langlaufen in Ruka. In Finland lieten vooral haar landgenotes Frida Karlsson en Ebba Andersson zich zien door twee tussensprints te winnen met daar achter een sterke Diggins. Maar in de sprint was Ilar iedereen te snel af.

ESNL | Moa Ilar wint massastart in Ruka

Foto: Eurosport

In de zomer vallen de mussen wel eens van het dak door de hitte, in Ruka vroren ze vast aan datzelfde dak. Met 16 graden onder nul was het ongelooflijk koud in Finland. De atletes kwamen dan ook pas vlak voor het begin van 20km massastart naar buiten.
Ondanks de kou werd het een prachtige race in Finland. Te beginnen met de tussensprints, daar waren Frida Karlsson en Ebba Andersson de twee hoofdrolspeelsters. De twee Zweedse vrouwen verraste bij de eerste tussensprint de rest van het veld en pakte de 15 en 12 punten voor de Amerikaanse Diggins.
Bij de tweede tussensprint kwamen de twee Zweedse kemphanen wederom als eerste boven, maar die keer won Andersson.

DAVERENDE VERRASSING

Na de tweede tussensprint was het slechts een paar kilometer tot de finish. Diggins was één van de grote favorieten om de sprint van de kopgroep te winnen, maar op het allerlaatste klimmetje brak de stok van de Amerikaanse en toen ze een nieuwe stok kreeg liep ze ook nog eens een wond in haar gezicht op.
Of de Amerikaanse had gewonnen zonder dat voorval zullen we nooit weten, maar Diggins sprintte wel nog knap naar een tweede plaats. In de sprint stond geen maat op de Zweedse Moa Ilar die op de laatste klim aanging en door niemand meer werd bijgehaald.
picture

Ruka | Sensationele overwinning van de Zweedse Moa Ilar op de 20 km massastart voor vrouwen

WAAR KIJK JE?

Beleef het winterseizoen live op Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie