Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour de Ski | Johannes Høsflot Klæbo wint op klassieke achtervolging alweer zijn dertiende etappe

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 01/01/2023 om 14:26 GMT+1

Johannes Høsflot Klæbo is een naam die synoniem staat voor overwinningen. Ook tijdens de Tour de Ski staat er geen enkele maat op de Noorse dominante kracht, die na de openingsdans nu ook de tweede etappe op zijn naam schreef. Klæbo won de achtervolging op een manier die zelfs voor hem niet altijd evident is: de concurrentie zag hem nooit meer terug.

Tour de Ski | Johannes Høsflot Klæbo wint op klassieke achtervolging alweer zijn dertiende etappe

Dankzij zijn overwinning op de sprint mocht Klæbo als eerste vertrekken. Zodra hij was vertrokken, was hij ook echt weg. De concurrentie zag hem een halfuur later pas aan de finish weer terug. Ondertussen is dit bij zijn vierde deelname alweer Klæbo’s dertiende etappe-overwinning.
Er was niemand in staat om het gat te dichten, laat staan om tijd terug te pakken. Dit betekent dat Klæbo na twee etappes in de Tour de Ski editie 2023 met een flinke voorsprong aan de leiding gaat in het algemeen klassement.
De andere podiumplaatsen op de 10 kilometer achtervolging klassieke stijl waren voor Federico Pellegrino en Paal Golberg, maar dat gebeurde op handenvol seconden achterstand.

Gele hesje

Waar het bij de vrouwen spannend is aan de kop van het klassement in de Tour de Ski is dat bij de mannen dus een ander verhaal. Toch kan er met nog vijf etappes te gaan uiteraard van alles gebeuren. Het gele leidershesje zit om de schouders van Klæbo, maar er wachten nog de nodige uitdagingen.
De volgende drie uitdagingen liggen in Oberstdorf, waarna Klæbo in Val di Fiemme definitief zijn troon hoopt te bestijgen.

WAAR KIJK JE?

De Tour de Ski 2022-2023 kijk je van start tot finish op Eurosport en discovery+. Het commentaar is van Ivo van Haaren.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie