Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour de Ski | Klaebo revancheert zich na verlies vorige week en verslaat Pellegrino nu wel

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 31/12/2022 om 16:11 GMT+1

Johannes Høsflot Klaebo sprintte vandaag naar zijn twaalfde zege in een Tour de Ski. De eindwinnaar van de Tour van vorig jaar rekende in Val Müstair af met de Italiaan Federico Pellegrino. De Italiaan versloeg hem vorige week nog in Davos.

Tour de Ski | Klaebo revancheert zich na verlies vorige week en verslaat Pellegrino nu wel

Klaebo liet al van zich horen in de kwalificaties. De Noor won de proloog en stond zo met startnummer een aan de start. Zonder al te veel krachten te verspillen, bereikte hij de finales.
In deze finale liet hij het initiatief bij anderen. Tot honderd meter voor de finish had hij nog niet op kop gelegen. Het was Pellegrino die als eerste het rechte einde opdraaide. De sprint van de meervoudig wereld- en olympisch kampioen was echter te sterk, waardoor hij zijn vierde zege van het seizoen kon laten optekenen. Pellegrino eindigde op plek twee, vlak voor Sindre Bjoernestad Skår.
Klaebo bewijst met zijn zege weer helemaal terug te zijn. Na de eerste drie wedstrijden van het seizoen te hebben gewonnen, moest hij vanwege ziekte een race in Lillehammer en alle wedstrijden in Beitostølen overslaan. Bij zijn comeback in Davos bleek hij nog niet helemaal de oude te zijn en werd hij verslagen door zijn rivaal Pellegrino.

10 kilometer klassiek

Morgen staat een achtervolging van tien kilometer op het programma in de klassieke stijl. De winnaar van vandaag, Fähndrich, gaat daar als eerste van start.

Waar kijk je?

De Tour de Ski 2022-2023 kijk je van start tot finish op Eurosport en discovery+. Het commentaar is van Ivo van Haaren.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie