Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour de Ski | Klæbo voor vierde keer op rij oppermachtig tijdens 20 kilometer achtervolging vrije stijl

Menno Waebeke

Gepubliceerd 04/01/2023 om 13:22 GMT+1

Johannes Høsflot Klæbo heeft ook de vierde etappe van de Tour de Ski op zijn naam geschreven. De Noor won de eerste drie etappes en was ook tijdens de vierde dag de allersterkste in het Duitse Oberstdorf. Zijn landgenoot Sindre Bjørnestad Skar werd tweede en de Italiaan Federico Pellegrino completeerde het podium.

Tour de Ski | Klæbo voor vierde keer op rij oppermachtig tijdens 20 kilometer vrije stijl

Klæbo wachtte tot de laatste meters om zijn befaamde versnelling in te zetten, maar op de laatste klim van de etappe kwam die er toch. De 26-jarige Noor zette hard aan en liet de concurrentie hulpeloos achter. Klæbo heeft vooralsnog alle etappes tijdens deze Tour de Ski gewonnen.
Achter de ongenaakbare Klæbo was het zijn landgenoot Sindre Bjørnestad Skar die de tweede plek greep. De Italiaan Federico Pellegrino werd gisteren nog tweede, maar moest op woensdag genoegen nemen met het brons in de Duitse wintersportplaats Oberstdorf. Klæbo blijft vanzelfsprekend leider in het algemene klassement.
Aanstaande vrijdag staat voor de mannen de vijfde - van in totaal zeven - etappes op het programma. De deelnemers komen dan in actie tijdens de sprint klassieke stijl. Na de mannen komen op woensdag ook de vrouwen nog in actie tijdens hun vierde etappe, Frida Karlsson gaat daar aan de leiding.

Weinig sneeuw

Opvallend genoeg was er naast het parcours weinig sneeuw te zien tijdens de 20 kilometer-durende race in Duitsland. Tijdens de wedstrijd was vooral veel groen te zien langs de kant van de piste, maar de organisatie kreeg het toch voor elkaar om de etappe zijn doorgang te laten vinden.

Waar kijk je?

De Tour de Ski 2022-2023 kijk je van start tot finish op Eurosport en discovery+. Het commentaar is van Ivo van Haaren.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie