Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour de Ski | Tiril Udnes Weng boekt mooiste zege in loopbaan met winst tweede etappe

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 01/01/2023 om 13:11 GMT+1

Tiril Udnes Weng heeft haar neus definitief tegen het venster gedrukt. De 26-jarige Noorse stapte uit de luwte van al die grote namen door de tweede etappe van de Tour de Ski op haar naam te schrijven. Het was al een tijdje wachten op die eerste overwinning en op de achtervolging klassieke stijl in Val Müstair was het dan zo ver.

Tour de Ski | Tiril Udnes Weng boekt mooiste zege in loopbaan met winst tweede etappe

Weng ging brutaal als eerste de laatste bocht in en haar overwinning kwam tijdens een machtige eindsprint niet meer in gevaar. Kerttu Niskanen en Frida Karlsson waren niet in staat om de koploopster nog te achterhalen.
Eerder waren Niskanen en Karlsson er ook al niet toe in staat gebleken om bergop het verschil te maken, waarmee de kansen voor Weng op succes begonnen te stijgen. Die kansen zette ze dus definitief om in succes. Om het feest helemaal compleet te maken, mag ze de derde etappe in het gele leidershesje starten.

Spannende strijd

Het goede nieuws voor de strijd om de eindzege in de Tour de Ski is dat de meeste favorieten prima presteren, met kleine verschillen in de kop van het klassement. Het is na de eerste twee disciplines nog altijd moeilijk om een ultieme favoriet aan te wijzen. Slechts door de naam van Jessie Diggins kan een streep.
Het peloton verhuist nu van Val Müstair naar Oberstdorf, waar de drie volgende afspraken staan ingepland. De climax vindt volgens traditie plaats in Val di Fiemme, met aankomst bergop.

WAAR KIJK JE?

De Tour de Ski 2022-2023 kijk je van start tot finish op Eurosport en discovery+. Het commentaar is van Ivo van Haaren.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie