Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour de Ski | Niskanen ook de beste op achtervolging, Diggins opnieuw bij de besten

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 04/01/2024 om 13:02 GMT+1

Kerttu Niskanen heeft een tweede etappezege geboekt in de Tour de Ski. De Finse was al de beste op de 10 kilometer klassieke stijl en won nu ook de 20 kilometer achtervolging. Niskanen rekende na een sprint in de sneeuw van Davos af met Rosie Brennan. Klassementsleider Jessie Diggins werd derde.

Tour de Ski | Niskanen ook de beste op achtervolging, Diggins opnieuw bij de besten

De omstandigheden waren een kleine vijf kwartier lang bijzonder zwaar te noemen. Niet alleen omdat het parcours diverse klimmetjes herbergde, maar ook vanwege de sneeuwval. Hoewel er diverse rondjes werden afgelegd, werden de sporen dieper en dieper.
Dat sprake was van een zware strijd was het beste af te zien aan Linn Svahn, die slechts in de subtop finishte. De Zweedse raakte verder en verder achterop, terwijl de topdrie juist ontsnapte aan het peloton. Met een sterk eindschot wist Svahn nog wel posities te winnen, maar tijd ging verloren.
picture

Tour de Ski | Svahn en Chanavat winnen sprint in Davos - klassementen weer spannender

Sterke eindsprint Niskanen en Diggins

Ook Diggins leek eventjes te moeten inleveren op Niskanen en Brennan, maar haar eindsprint was van de drie genoemde vrouwen het beste. Terwijl Niskanen op de overwinning afstevende, probeerde de Amerikaanse te winnen van de klok. Dat lukte uiteraard niet, maar ze gaf slechts acht seconden toe. Daar doet ze het ongetwijfeld voor.
Het peloton verkast nu naar Val di Fiemme voor de afsluitende fase van de Tour de Ski. Ook in Italië worden zware omstandigheden verwacht. Waarschijnlijk wordt het weer nog een stukje slechter.
picture

Tour de Ski | Er staat geen maat op Jessie Diggins - wint achtervolging met driekwart minuut

WAAR KIJK JE?

De Tour de Ski vormt traditioneel rond Oud en Nieuw een prachtige mix van sprints en langere afstanden, met de apotheose bergop in Val di Fiemme. Vanaf begin tot eind ben je bij Eurosport en discovery+ aan het juiste adres! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie