Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Val di Fiemme | Lapierre als eerst boven op slotklim, Amundsen wint klassement

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 07/01/2024 om 17:03 GMT+1

Jules Lapierre heeft de massastart in Val di Fiemme gewonnen. De Fransman was de sterkste van de dag in het laatste onderdeel van de Tour de Ski. Volledig moegestreden kwamen de mannen één voor één binnendruppelen over de streep.

Val di Fiemme | Lapierre als eerst boven op slotklim, Amundsen wint klassement

In het klassement was de voorsprong van Harald Oestberg Amundsen inmiddels zo groot geworden dat hij alleen kon verliezen als hij echt gekke dingen ging doen, maar dat deed de Noor niet. Gecontroleerd legde hij het laatste onderdeel van de Tour de Ski af. Gecontroleerd, maar uiteraard wel volledig leeggestreden, kwam de winnaar van de Tour de Ski als vijfde over de meet. Op 30 seconden achter de winnaar Jules Lapierre. De Fransman wist het gevecht voor de winst te winnen van Friedrich Moch. De Duitser kwam in de laatste meter net een versnelling te kort.

Podiumdubbels

Net als in de daguitslag wist de Duitser wel de tweede plaats in het klassement naar zich toe te trekken. De Duitser weet 13,6 seconden voor Hugo Lapalus, de nummer drie van het klassement, te finishen. Dat is ook precies het verschil in het klassement tussen de twee voor het zilver en het brons.

WAAR KIJK JE?

De Tour de Ski vormt traditioneel rond Oud en Nieuw een prachtige mix van sprints en langere afstanden, met de apotheose bergop in Val di Fiemme. Vanaf begin tot eind ben je bij Eurosport en discovery+ aan het juiste adres! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie