Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

CW 163 | Brown & Bachar voor vacante titel, Nederlandse inbreng met Fanny (Preview)

Marcel Dorff

Gepubliceerd 09/11/2023 om 02:46 GMT+1

Op 11 november staat in het Indigo at the O2 in Londen het Cage Warriors 163 evenement op het programma. Tijdens het main event wordt gevochten om de vacante weltergewicht titel tussen Omiel Brown & Giannis Bachar. Ook maakt de Nederlander Gerardo Fanny zijn opwachting in het vlieggewicht tegen de ongeslagen Shawn Da Silva.

CW 163 | London Promo

Indigo at the O2

Het Indigo at the O2 is voor Cage Warriors misschien wel een van de belangrijkste locaties waar men jaarlijks meerdere evenementen houdt. Cage Warriors zet meestal een dag voor een UFC evenement in Londen een spectaculaire card neer in deze arena als soort van voorproefje voor de UFC.
picture

Indigo at the O2 in Londen

Foto: Other Agency

Ditmaal is er geen UFC evenement in Londen aankomende week, maar kunnen kijkers van discovery+ voorafgaand aan het grote UFC 295 evenement in New York genieten van een spectaculaire avond Cage Warriors.

Titelgevecht

Eerder dit jaar keerde Rhys McKee terug naar de UFC. De Noord-Ier had een slechte eerste run gehad, maar wist bij Cage Warriors zijn carrière een nieuwe boost te geven en de titel te pakken. Die titel is nu vacant. De Engelsman Omiel Brown mag gaan proberen de titel te pakken als hij het opneemt tegen de Griek Giannis Bachar. Brown is letterlijk opgegroeid in de Cage Warriors kooi en vocht al zijn professionele partijen voor de organisatie. Brown begon het jaar nog slecht met een verlies, maar wist met een spectaculaire uppercut vervolgens Jesse Urholin te verslaan.
picture

CW 163: Brown vs. Bachar

Foto: Other Agency

Nu krijgt hij de kans om 2023 al weltergewicht kampioen af te sluiten. Bachar zal daar anders over denken. De vrij onbekende Griek maakte na anderhalf jaar zonder gevecht dit jaar zijn debuut voor Cage Warriors. Bachar nam het in Italië op tegen ex-UFC vechter Carlo Pedersoli Jr. De Griek verbaasde vriend en vijand door Pedersoli Jr. via knock-out in de derde ronde te finishen. Die overwinning levert hem nu een titelgevecht op.
picture

CW 154 | Bachar stopt publiekslieveling Pedersoli Jr. in de tweede ronde

Op de weg terug

Ook de pas 24-jarige Will Currie vecht in Londen. Currie is een van de grootste talenten binnen de organisatie. De Engelsman verloor alleen van ex-kampioen Christian Leroy Duncan en huidig kampioen Mick Stanton. In zijn meest recente partij wist Currie af te rekenen met Jorge Bueno in de tweede ronde via knock-out.
picture

CW 147 | Toptalent Currie levert wederom met TKO overwinning in de eerste ronde

Nu wacht de Braziliaan Wallison Henrique. Henrique is in principe een grote onbekende die vooral zijn partijen vocht in de onbekendere Braziliaanse organisaties. Tijdens zijn meest recente gevecht pakte hij de Itaúba Fighting Combat titel. Nu mag hij zijn debuut maken in Cage Warriors tegen Currie.

Nederlandse inbreng

In Londen is er ook een Nederlander die zijn opwachting maakt. Gerardo Fanny won eerder dit jaar in het hol van de leeuw van Tanio Pagliariccio. De Nederlander gaat proberen zijn vierde Cage Warriors overwinning te pakken als hij het opneemt tegen de ongeslagen Shawn Da Silva. Het is een partij die op papier garant staat voor spektakel.
picture

CW 154 | Fanny wint na opgave van Pagliariccio in Cage Warriors comeback

Fanny vecht altijd attractief en wist al een aantal spectaculaire finishes neer te zetten bij Cage Warriors. Hetzelfde kan gezegd worden van Da Silva. De ongeslagen Braziliaanse-Duitser maakte eerder dit jaar zijn promotionele debuut en versloeg Kiru Singh Sahota op zeer indrukwekkende wijze. De winnaar van dit gevecht zit dichtbij een titelgevecht in de divisie.
picture

CW 151 | Shawn Da Silva danst er op los na TKO overwinning

Main Card Cage Warriors 163

  • Omiel Brown vs. Giannis Bachar
  • Will Currie vs. Wallison Henrique
  • Shawn Da Silva vs. Gerardo Fanny
  • Wesley Machado vs. Luca Borando
  • Jimmy Quinn vs. Tom Wright

Waar kijk je Cage Warriors 163?

Cage Warriors 163 is zaterdagavond 11 november vanaf 22:00u live te zien op discovery+. Richard Simon en Stefan Struve voorzien het spektakel van commentaar.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie