Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

CW 171 | Duijs zegeviert in attractief gevecht tegen Eglin in Glasgow

Marcel Dorff

Gepubliceerd 21/04/2024 om 01:30 GMT+2

Daan Duijs heeft zijn vierde overwinning in vijf partijen gepakt bij de Cage Warriors organisatie. De Nederlander was na drie rondes te sterk voor de Engelsman Jack Eglin. Voor Duijs een goed begin van 2024. De vechter uit Oss hoopt dit jaar zich richting de titel in het bantamgewicht te kunnen vechten.

Daan Duijs verslaat Jack Eglin (Photo Credits: UFC Fight Pass)

Foto: Other Agency

Uitmuntend begin

Duijs begon agressief aan de partij met harde lowkicks. De Nederlander bracht Eglin vroeg in de eerste ronde naar de grond en wist harde stoten te plaatsen. Eglin stond op, maar werd halverwege de eerste ronde met een harde linker jab van Duijs naar het canvas geslagen.
Eglin wist wankelend op te staan en werd opnieuw naar het canvas geslagen. De Engelsman liet zien hoe taai hij was en stond opnieuw op en leek weer bij de les. Eglin wist vervolgens een harde stoot naar het lichaam te plaatsen waarop Duijs weer goed door kwam met een combinatie naar het gezicht.

Zeer taaie tegenstander

In de tweede ronde was alles een stuk gelijkwaardiger. Eglin vocht meer vooruit dan in de eerste ronde waardoor Duijs iets minder agressief was. Eglin kwam een paar keer goed door. Duijs probeerde de partij naar de grond te halen nadat hij goed werd geraakt door Eglin. Eglin wist te blijven staan, maar werd aan het einde van de ronde alsnog naar de grond gehaald. In de derde ronde kwam Eglin door met een combinatie waar Duijs op reageerde.
De Nederlander werd onder druk gezet, maar wist zich goed te weren tegen de agressieve Eglin. Duijs wist uiteindelijk Eglin naar de grond te krijgen en plaatste een aantal harde stoten via ground and pound. De controle op de grond en de stoten in de laatste twee minuten zouden uiteindelijk doorslaggevend zijn voor de Nederlander die won via split decision omdat twee van de drie juryleden hem als winnaar aanwezen.

Overige info

Ook Jan Quaeyhaegens wist zijn partij te winnen. De vechter uit België pakte een Rear Naked Choke overwinning tegen de Griek Konstantinos Ntelis.
Tot slot wist in het main event Dumitru Girlean de thuisvechtende Chris Bungard te verslaan via Guillotine Choke in de eerste ronde.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie