Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Arce treft nieuwkomer Santos tijdens UFC 273

Marcel Dorff

Geupdate 14/01/2022 om 11:16 GMT+1

Publiekslieveling Julio Arce heeft een nieuwe partij ingepland staan. De Amerikaan van Colombiaanse afkomst gaat het opnemen tegen UFC-debutant Daniel “Willycat” Santos.

Julio Arce treft Daniel Santos

Foto: Getty Images

Dit weten meerdere bronnen aan Eurosport te melden. Het gevecht in de bantamweight divisie staat gepland voor 9 april tijdens UFC 273. De locatie is nog niet officieel bevestigd, maar de VyStar Veterans Memorial Arena in Jacksonville, Florida lijkt de beste papieren te hebben.
Arce vecht sinds 2018 in de UFC en is onder meer trainingspartner van Shane Burgos en Lyman Good. Arce begon zijn UFC-carrière in de featherweight divisie. Ondanks overwinningen tegen Dan Ige en Julian Erosa besloot Arce naar de bantamweight divisie terug te keren.
Tijdens zijn debuut in de bantamweight divisie van de UFC stopte hij Andre Ewell. Hierdoor kreeg hij afgelopen november de kans de rankings in te komen. Echter werd verloren van Song Yadong. Nu treft hij de Braziliaan Daniel Santos. Bij MMA-volgers beter bekend als Daniel “Willycat”.

Santos trainingspartner van Oliveira

Brazilianen gebruiken immers vaker een bijnaam. Santos is de trainingspartner van UFC lightweight-kampioen Charles Oliveira en staat bekend als een van de grootste talenten van Brazilië. Santos is echter erg inactief geweest.
De laatste partij van de Braziliaan dateert uit december 2019. Eerder geplande partijen in de UFC tegen Marcelo Rojo en Timur Valiev gingen niet door. Santos is echter eveneens als Arce een echte publiekstrekker. De Chute Boxe vechter houdt ervan om tegenstanders met spinning backfist, back kicks en ellebogen te stoppen.
picture

discovery+ is de nieuwe Home of UFC

UFC 273 (tot dusver):
Alexander Volkanovski vs. Chan Sung Jung
Aljamain Sterling vs. Petr Yan
Irene Aldana vs. Aspen Ladd
Mackenzie Dern vs. Tecia Torres

Jairzinho Rozenstruik vs. Marcin Tybura
Kelvin Gastelum vs. Nassourdine Imavov
Julio Arce vs. Daniel Santos
Mickey Gall vs. Mike Malott

WAAR KIJK JE?

De komende vijf jaar zijn alle evenementen live te zien bij discovery+ en voor elke main card is er op Eurosport live een previewshow te zien, gehost door Nesim El Ahmadi en vaste analist Marloes Coenen.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie