Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

DWCS | Isis Verbeek vecht voor UFC-contract tegen Josefine Knutsson

Marcel Dorff

Gepubliceerd 10/05/2023 om 12:38 GMT+2

De 28-jarige Isis Verbeek gaat op 22 augustus vechten voor een UFC-contract. De Nederlandse gaat het opnemen tegen de ongeslagen Zweedse Josefine Knutsson in het strogewicht tijdens de Dana White’s Contender Series. Beide vrouwen hebben een achtergrond in het kickboksen.

Isis Verbeek vecht tijdens de Dana White's Contender Series (Photo Credits: Verbeek IG)

Foto: Other Agency

Bronnen weten dit nieuws te melden aan Eurosport.

Toptalent

Verbeek timmert inmiddels al een tijdje aan de weg in het MMA. Sinds haar overstap van het kickboksen naar het MMA heeft Verbeek in korte tijd behoorlijke stappen gemaakt. Verbeek verloor in 2018 haar MMA-debuut en vocht vervolgens tweeënhalf jaar niet.
picture

Isis Verbeek wint haar partij bij Invicta FC (Photo Credits: Invicta FC)

Foto: Other Agency

Echter werkte ze achter de schermen onder leiding van coach Michael Babb hard aan haar complete MMA-spel en heeft sinds haar terugkeer al haar partijen gewonnen. Verbeek had een uitstekend jaar in 2021 met vier overwinningen en keerde in 2022 terug bij Invicta FC waar ze wist te winnen van Melissa Oddessa Parker. Nu krijgt ze te maken met de Zweedse Josefine Knutsson.

Ongeslagen

Net als Verbeek komt ook Knutsson uit het kickboksen. Knutsson maakte in 2020 de overstap naar het MMA en ging na een amateurpartij uiteindelijk verder als prof in 2021. Knutsson won haar eerste drie partijen in Zweden in datzelfde jaar en versloeg onder meer voormalig Bellator MMA vechtster en TUF-deelneemster Lanchana Green.
picture

Josefine Knutsson neemt het tijdens de DWCS op tegen Isis Verbeek

Foto: Getty Images

Knutsson kreeg vervolgens van de UFC de kans om vorig jaar tijdens een ROAD to UFC partij te vechten. Knutsson versloeg Seo Ye Dam, maar het was niet genoeg voor een contract. De Zweedse vocht haar meest recente partij voor de UAE Warriors waar ze haar record naar 5-0 bracht door Jacinta Austin te verslaan. Nu krijgt ze van de UFC een nieuwe kans tijdens de DWCS.

Waar kijk je Dana White's Contender Series?

De Dana White's Contender Series kijk je deze zomer op discovery+. Data worden later bekend gemaakt.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie