Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Publiekslieveling Barnett treft nieuwkomer Buday

Marcel Dorff

Geupdate 21/01/2022 om 13:24 GMT+1

Chris Barnett heeft een nieuwe partij gepland staan in de UFC. De zeer populaire heavyweight vechter gaat het opnemen tegen de Slowaakse nieuwkomer Martin Buday op 16 april. De locatie van het evenement is nog niet bekend.

Chris Barnett treft Martin Buday op 16 april

Foto: Getty Images

Chris Barnett is een absolute publiekslieveling. De heavyweight vechter, die voor zowel Spanje als de Verenigde Staten uitkomt, heeft zijn populariteit te danken aan zijn zeer extroverte persoonlijkheid en zijn spectaculaire technieken in de Octagon.
Barnett tekende in 2021 op short notice bij de UFC. Hij vocht over de hele wereld, maar werd echt bekend bij het Zuid-Koreaanse ROAD FC. In de UFC verloor hij zijn debuutpartij van Ben Rothwell via Gogo Choke submission in de tweede ronde.
Echter wist hij in zijn tweede UFC partij met een spectaculaire wheel kick TKO tegen Gian Villante het publiek op de banken te krijgen. De UFC gaf hem eveneens de Performance of the Night-bonus.

UFC-debuut tegen Barnett

Nu treft hij Martin Buday. De Slowaak maakte in 2015 zijn MMA-debuut en werd een grote naam bij het bekende OKTAGON in zijn geboorteland Slowakije. Buday kwam als kampioen van die organisatie vorig jaar de Dana White’s Contender Series binnen.
Buday kende geen problemen met tegenstander Lorenzo Hood. Hood werd gefinisht via KO in de eerste ronde. Dit leverde Buday een UFC-contract op. En nu debuteert hij tegen Barnett.
picture

Martin Buday debuteert op 16 april

Foto: Getty Images

De 16 april card tot dusver:
Miguel Baeza vs. Dhiego Lima
Drakkar Klose vs. Brandon Jenkins
Chris Barnett vs. Martin Buday
Rafa Garcia vs. Jesse Ronson
picture

discovery+ is de nieuwe Home of UFC

Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie