Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Sumudaerji en Kape in vlieggewicht partij op 23 april

Marcel Dorff

Geupdate 28/01/2022 om 17:15 GMT+1

Een op papier schitterende partij tussen Sumudaerji en Manel Kape is toegevoegd aan het UFC-evenement op 23 april. Beide atleten treffen elkaar in de vlieggewicht divisie.

Sumudaerji gaat proberen zijn sterke optredens in de vlieggewicht divisie een goed vervolg te geven

Foto: Getty Images

De locatie van het evenement is op dit moment nog niet bekend. Het officiële UFC Migu-kanaal maakte melding van de partij. Wij kunnen bevestigen dat de contracten inderdaad getekend zijn.
Sumudaerji is een Tibetaanse vechter die in 2018 als een geheel onbekende door de UFC werd gecontracteerd. Sumudaerji verloor zijn debuut tegen Louis Smolka. Echter was dit een invalpartij. Een jaar later pakte Sumudaerji wel zijn eerste UFC-overwinning tegen Andre Soukhamthath. De Tibetaan besloot vervolgens om van de bantamgewicht divisie over te stappen naar de vlieggewicht divisie.
Tot dusver heeft dat zijn vruchten afgeworpen. Malcolm Gordon als Zarrukh Adashev werden beiden verslagen. Hierdoor is Sumudaerji nu gerankt in de Top 15 van de divisie. Echter staat er in Manel Kape een zeer moeilijke tegenstander te wachten.
picture

Manel Kape gaat voor drie op een rij op 23 april

Foto: Getty Images

Kape is een vechter die de UFC al lang op de korrel had. De voormalig RIZIN FF-kampioen maakte furore in Japan waar hij onder meer wist te winnen van oud-UFC-vechter Ian McCall en Kai Asakura. In 2021 tekende Kape bij de UFC. Hij vocht in Japan in de bantamgewicht divisie, maar wilde in de UFC in het vlieggewicht zijn kunsten gaan vertonen. Het begin van Kape in de UFC was ronduit teleurstellend. Kape,die bekend staat om zijn agressieve stijl en harde stoten, kon geen potten breken in zijn partijen tegen Alexandre Pantoja en Matheus Nicolau.
Beide gevechten verloor de Portugees. Nadat hij voor zijn derde partij zijn streefgewicht had overschreden, wist Kape dat hij moest winnen om in de organisatie actief te blijven. Dit deed hij via een Flying Knee KO in de eerste ronde tegen Ode' Osbourne. Kape zou vervolgens ook in zijn meest recente partij via TKO in de eerste ronde Zhalgas Zhumagulov het zwijgen opleggen.
Kape lijkt nu eindelijk zijn draai in de UFC te hebben gevonden.
picture

discovery+ is de nieuwe Home of UFC

UFC op 23 april
Jessica Andrade vs. Amanda Lemos (nog niet officieel bevestigd!!)
Maycee Barber vs. Montana De La Rosa
Sumudaerji vs. Manel Kape
Clay Guida vs. Claudio Puelles
Tanner Boser vs. Rodrigo Nascimento
Tyson Pedro vs. Ike Villanueva
Aoriqileng vs. Cameron Else
Preston Parsons vs. Louis Cosce
Dean Barry vs. Mike Jackson
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie