Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Turman valt in voor Muradov tegen Cirkunov tijdens UFC Vegas 49

Marcel Dorff

Gepubliceerd 28/01/2022 om 17:32 GMT+1

Wellington Turman heeft alsnog snel een nieuwe partij te pakken. De Braziliaan zou in eerste instantie afgelopen weekend vechten. Echter werd zijn tegenstander medisch niet goedgekeurd. Nu staat de Braziliaan op 26 februari tegenover Misha Cirkunov in de middengewicht divisie.

Wellington Turman valt in voor Makhmud Muradov tijdens UFC Vegas 49

Foto: Getty Images

Turman vervangt Makhmud Muradov die in verband met een blessure zich gisteren afmeldde voor de partij. Het UFC Vegas 49 evenement vindt plaats in het UFC APEX te Las Vegas.
Turman maakte in 2019 de overstap naar de UFC. Na een controversieel verlies in zijn debuut tegen Karl Roberson wist Turman in zijn daarop volgende partij zijn eerste overwinning in de UFC te pakken tegen Markus Perez. De Braziliaan zou vervolgens twee keer in de eerste ronde via KO worden verslagen door respectievelijk Andrew Sanchez en Bruno Silva.
Hierdoor wist Turman dat zijn partij in augustus 2021 een must win gevecht was tegen Sam Alvey. Turman won via split decision ondanks een punt in mindering vanwege een illegale techniek. De Braziliaan zou zoals eerder gemeld vervolgens vorige week vechten tegen Rodolfo Vieira. Echter kwam Vieira niet door de medische keuring heen.
picture

Misha Cirkunov gaat proberen eerste overwinning in de middengewicht divisie veilig te stellen

Foto: Getty Images

Tegenstander Misha Cirkunov is een Letse Canadees die in 2015 door de UFC werd getekend. Cirkunov wist in zijn beginperiode indruk te maken met vier overwinningen op een rij. Onder meer Nikita Krylov en Ion Cutelaba werden verslagen. Echter brak vervolgens een hele moeilijke periode voor Cirkunov aan. Van zijn zes partijen wist Cirkunov er slechts twee te winnen.
Hij verloor onder meer van huidig kampioen Glover Teixeira, Johnny Walker en Ryan Spann. Wel wist Cirkunov een mooie Peruvian Necktie submission te pakken tegen de talentvolle Jimmy Crute. Cirkunov besloot in 2021 te verhuizen van de licht-zwaargewicht divisie naar de middengewicht divisie. Tijdens zijn debuut in die divisie trof hij de Pool Krzyztof Jotko. Cirkunov verloor via split decision.
picture

discovery+ is de nieuwe Home of UFC

UFC op 26 februari
Beneil Dariush vs. Islam Makhachev
Arman Tsarukyan vs. Joel Alvarez
Ryan Spann vs. Ion Cutelaba
Gregory Rodrigues vs. Armen Petrosyan
Misha Cirkunov vs. Wellington Turman
Alejandro Perez vs. Jonathan Martinez
Terrance McKinney vs. Fares Ziam
Ignacio Bahamondes vs. Rongzhu
Josiane Nunes vs. Jennifer Gonzalez
Ji Yeon Kim vs. Priscila Cachoeira

Jinh Yu Frey vs. Hannah Goldy
Jonny Parsons vs. Micheal Gillmore
Victor Altamirano vs. Carlos Hernandez
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie