Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UFC 276 | Eye vs. Casey in belangrijke partij voor de vlieggewicht rankings

Marcel Dorff

Geupdate 25/03/2022 om 21:23 GMT+1

De UFC heeft een belangrijke partij in het vlieggewicht toegevoegd aan het UFC 276 evenement op 2 juli. Voormalig titeluitdaagster Jessica Eye gaat proberen haar ranking in de top 10 van de divisie te verdedigen tegen het ongeslagen talent Casey O'Neill.

Verliezen is geen optie op 2 juli voor Jessica Eye tegen Casey O'Neill

Foto: Getty Images

Het evenement maakt deel uit van het jaarlijkse International Fight Week dat in Las Vegas plaatsvindt. Het UFC 276 evenement op 2 juli wordt gehouden in de T-Mobile Arena. ESPN maakte het gevecht bekend.

Must-win voor Eye

Voor Jessica Eye is er eigenlijk maar een optie op 2 juli. Winnen en nog eens winnen. De voormalig titeluitdaagster verloor haar laatste drie partijen. Eye die haar UFC avontuur in 2013 begon wist pas na haar overstap van de bantamgewicht divisie naar de vlieggewicht divisie haar draai te vinden. Drie achtereenvolgende overwinningen tegen onder meer Katlyn Chookagian leverde haar in de zomer van 2019 een titelgevecht op tegen kampioene Valentina Shevchenko. Eye verloor kansloos in de tweede ronde via KO. Eye zou nog winnen van Viviane Araújo, maar zou vervolgens driemaal verliezen. Eye moet vrezen voor haar UFC verblijf als ze niet wint van O'Neill.

Aanval op de Top 10

En moeten winnen van O'Neill kan nogal eens lastig worden. De vechtster die zowel voor Schotland als Australië uitkomt is met haar 24 jaar liefst elf jaar jonger dan Eye. O'Neill is eveneens een puzzel die nog door niemand is opgelost. In negen gevechten bleef de talentvolle atlete perfect. O'Neill werd in 2021 gecontracteerd door de UFC. Ze wist tijdens haar eerste drie partijen te winnen van respectievelijk Shana Dobson, Lara Procopio en Antonina Shevchenko.
picture

Casey O'Neill gaat proberen de Top 10 van de divisie aan te vallen op 2 juli

Foto: Getty Images

Eveneens wist ze alle drie de vrouwen voortijdig te finishen. Het leverde "King Casey" een partij op tegen de zeer gerespecteerde Roxanne Modafferi. O'Neill had duidelijk meer moeite met de gelouterde Modafferi, maar wist uiteindelijk via split decision de overwinning te claimen. O'Neill kan nu een plek in de top 10 pakken als ze wint van Eye.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie