De UFC maakte het gevecht deze nacht bekend. De rematch tussen beide vrouwen was al een tijdje in de maak. Echter was er nog geen datum. Eerder dit jaar versloeg Peña de ongenaakbaar geachte Nunes via Rear Naked Choke submission in de tweede ronde. Het was een van de grootste verrassingen van de laatste jaren. Beide vrouwen werden vervolgens aangewezen als coaches tijdens The Ultimate Fighter 30. Hierdoor bleef het onbekend wanneer de partij zou plaatsvinden. Dit zal dus het main event van 30 juli zijn.
De UFC heeft in verband met een aanhoudende handblessure van kampioen Deiveson Figueiredo een interim titel op touw gezet tussen voormalig kampioen Brandon Moreno en Kai Kara-France. Beide atleten treffen elkaar op 30 juli tijdens UFC 277 op een nog onbekende locatie.
UFC
UFC 276 | Adesanya & Volkanovski behouden titels, Pereira verzekert zich van titelgevecht
03/07/2022 OM 13:20

Tweede run

Brandon Moreno werd in 2018 na twee verliespartijen uit de organisatie gezet. Mede doordat de UFC van plan was om de flyweight divisie op te heffen. De organisatie kwam daarop terug en contracteerde Moreno een jaar later opnieuw. Sindsdien wist Moreno te imponeren tegen de top van de divisie. Alleen tegen Askar Askarov eindigde de partij onbeslist. De Mexicaan mocht eind 2020 voor de titel vechten tegen kampioen Deiveson Figueiredo. Na vijf harde rondes was de eindconclusie dat de partij onbeslist was.

Brandon Moreno vecht voor de interim titel op 30 juli

Foto: Getty Images

Dit kwam omdat Figueiredo na meerdere overtredingen een punt in mindering kreeg. Door het gelijke spel bleef Figueiredo de kampioen. De 'draw' zat de UFC totaal niet lekker. De organisatie plande een tweede partij in tussen beide vechters een half jaar later. Moreno vocht zeer sterk en domineerde Figueiredo op de grond. Moreno won de partij in de derde ronde via Rear Naked Choke submission en werd de eerste in Mexico geboren vechter die een UFC titel wist te pakken. Figueiredo toonde zich een groot sportman na afloop van de partij en nam Moreno op de schouders.

Mexicaanse trots

Moreno was overmand door emoties en kon het niet geloven dat hij de titel in bezit had. Vervolgens was het plan om een partij tegen Alexandre Pantoja in te plannen. Echter was Pantoja geblesseerd waardoor de UFC de derde partij tegen Figueiredo maakte. Figueiredo won via een close unanimous decision. Een vierde partij blijft voorlopig uit in verband met een blessure van Figueiredo.
Kara-France is een Nieuw-Zeelander uit het team van Israel Adesanya en Alexander Volkanovski. Kara-France kwam in 2018 de UFC binnen en was in het begin niet bepaald een hoogvlieger. Zo verloor Kara-France van zowel Brandon Moreno als Brandon Royval waardoor hij maar niet wist te stijgen in de vlieggewicht divisie. Uiteindelijk lijkt de doorbraak voor de Australiër eind vorig jaar dan eindelijk plaats te hebben gevonden.

Kai Kara-France krijgt kans op interim titel en revanche tegen Brandon Moreno

Foto: Getty Images

Nieuwe contender

Via TKO in de eerste ronde versloeg hij voormalig bantamgewicht kampioen Cody Garbrandt. Hierdoor vocht hij in maart van dit jaar een contenderpartij tegen de ongeslagen Askar Askarov. In een gelijkwaardige partij won Kara-France via unanimous decision en mag hij nu gaan proberen de interim titel te gaan pakken in een rematch tegen Brandon Moreno.

UFC 277

Main Card
- Julianna Peña vs. Amanda Nunes
- Brandon Moreno vs. Kai Kara-France
- Derrick Lewis vs. Sergei Pavlovich
- Paulo Costa vs. Luke Rockhold
- Magomed Ankalaev vs. Anthony Smith
Preliminary Card
- Carlos Diego Ferreira vs. Drakkar Klose
- Drew Dober vs. Rafael Alves
- Ji Yeon Kim vs. Mariya Agapova
- Ramiz Brahimaj vs. Michael Morales
- Justin Tafa vs. Don’Tale Mayes
- Nicolae Negumereanu vs. Ihor Potieria
UFC
UFC 276 | Adesanya vs. Cannonier uitslagen
03/07/2022 OM 05:31
UFC
Eurosport Panel vs Isis Verbeek: UFC 276 picks
02/07/2022 OM 00:35