Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UFC 281 | "Ik wilde altijd de beste zijn in een sport" - Frankie Edgar

Marcel Dorff

Gepubliceerd 10/11/2022 om 02:51 GMT+1

Frankie Edgar vecht tijdens UFC 281 zijn afscheidspartij. De voormalig kampioen treft Chris Gutierrez in het bantamgewicht. UFC op Eurosport-producer Dennis Kornman sprak met de Amerikaan en vroeg hem naar het vechten dichtbij huis in New York. En uiteraard naar zijn gedachten over zijn laatste partij in het MMA en of hij bij de sport betrokken blijft.

UFC 281 | "Ik wilde altijd de beste zijn in een sport" - Frankie Edgar

De laatste keer

Het is voor Edgar de perfecte afsluiting van zijn carrière. Edgar komt uit New Jersey, maar traint eigenlijk al jaren in New York. Onder meer bij Renzo Gracie die zijn gym vlakbij de Madison Square Garden Arena heeft zitten. Alles valt wat dat betreft op zijn plaats voor Edgar.
picture

Frankie Edgar vecht zijn laatste partij voor de UFC

Foto: Getty Images

Reizen

Edgar vloog over de hele wereld voor zijn partijen. Herinneringen zijn er genoeg. Misschien niet zoals andere mensen die op vakantie gaan. Voor Edgar is het na zondag een mooie tijd om daar allemaal op terug te kijken. Tijdens zijn carrière ben je als vechter vaak te gefocust.

Nederland

Als Edgar moet kiezen naar een plek waar hij graag nog een keer naartoe terug wil is dat Japan. De Amerikaan is in Europa alleen nog in het Verenigd Koninkrijk geweest. Toevallig gaat hij volgende week naar Duitsland. Edgar zegt dat hij ook nog een keer naar Nederland wil komen.
picture

Frankie Edgar

Foto: Getty Images

Geen licentie

Het wordt voor Edgar zijn derde partij in New York. Hij vocht ook in 2005 zijn debuut in New York. Het was een partij zonder licentie waar hij onder meer ook kopstoten mocht gebruiken als wapen. Edgar won die partij via TKO in de eerste ronde.

Chris Gutierrez

Edgar kijkt ernaar uit om het op te nemen tegen Chris Gutierrez. Edgar weet dat zijn tegenstander een hele mooie streak heeft neergezet in de UFC en hij aanwezig is om het afscheidsfeestje van Edgar te verstoren. Voor Edgar is het zaak om zijn laatste partij winnend af te sluiten.
picture

Chris Gutierrez krijgt unieke kans om het op te nemen tegen Frankie Edgar

Foto: Getty Images

Worstelen

Voor Edgar waren zijn titels niet het belangrijkste in zijn carrière. De Amerikaan begon in de UFC eigenlijk als pure worstelaar en wist naarmate de jaren vorderde zich te ontwikkelen als een complete MMA-vechter. Dit was voor Edgar ook de reden om met de sport te starten.

Eigen gym

Edgar zal niet compleet van de radar verdwijnen. Hij wil een eigen gym gaan openen en sowieso zijn ervaringen overdragen aan de nieuwe generatie die eraan zit te komen. Wat dat betreft zullen we Edgar nog wel regelmatig zien alleen niet meer in de Octagon.
picture

Frankie edgar

Foto: Reuters

Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie