Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UFC 282 | “Ik ben zeer boos dat ik niet kan vechten op 10 december” – Glover Teixeira

Marcel Dorff

Gepubliceerd 01/12/2022 om 13:32 GMT+1

Glover Teixeira zou het over negen dagen in Las Vegas opnemen tegen Jiri Prochazka in een rematch voor de titel. Prochazka raakte geblesseerd en gaf de titel vrij. Na onderhandelingen met de UFC kwam Teixeira er niet uit en werd hij aan de kant geschoven. Nu vechten Jan Blachowicz en Magomed Ankalaev voor de titel. UFC op Eurosport-producer Dennis Kornman sprak met de Braziliaanse ex-kampioen.

UFC 282 | “Ik ben zeer boos dat ik niet kan vechten op 10 december” – Glover Teixeira

Boos

Teixeira is pissig over hoe alles is gelopen. Hij hoopt dat hij tegen de winnaar van Jan Blachowicz en Magomed Ankalaev volgend jaar kan vechten. Echter is er niks afgesproken op dit moment met de UFC.
picture

De eerste staredown tussen Glover Teixeira en Jiri Prochazka in Singapore

Foto: Getty Images

Proces

De UFC gaf Teixeira de kans om het op 10 december op te nemen tegen Magomed Ankalaev. Teixeira vroeg voor meer tijd en het gevecht te verplaatsen naar UFC 283 in januari in Rio de Janeiro. Dit omdat Ankalaev een compleet andere tegenstander is en hij meer tijd wilde om zich op de Dagestani voor te bereiden. De UFC zag dit niet zitten en plande vervolgens Blachowicz tegen Ankalaev in voor de vacante titel.
picture

Jan Blachowicz vs. Magomed Ankalaev

Foto: Getty Images

Titelgevecht

Teixeira wilde wel de rematch tegen Blachowicz op 10 december vechten. Daar had de UFC echter geen oren naar. De organisatie wilde niet die partij nogmaals zien en wilde wel sowieso een titelgevecht op de UFC 282 PPV hebben.

Tegen de winnaar

Teixeira zal wel aanwezig zijn tijdens UFC 282. Het maakt hem niet uit wie er wint. Hij verwacht dat Ankalaev uiteindelijk zal winnen. Zijn counterstoten zijn effectief hij is ook een betere worstelaar en hij is ook een stuk jonger dan Blachowicz. Teixeira zegt dat hij fit zal moeten blijven en klaar zal moeten zijn als hij de kans krijgt om tegen de winnaar te vechten.
picture

UFC 277 | Ankalaev pakt negende UFC overwinning op rij

Alex Pereira

Teixeira is nog altijd erg trots op zijn teamgenoot Alex Pereira die vorige maand de middengewicht titel won tegen Israel Adesanya. Volgens Teixeira was het een moeilijk gevecht. Pereira stond achter en Teixeira liet hem ook weten dat hij in de vijfde ronde Adesanya eruit moest slaan. Pereira deed dat en is dus nu de kampioen.
picture

UFC 281 | Pereira pakt Adesanya via TKO in de laatste ronde

Yousri Belgaroui

Yousri Belgaroui ging naar de Verenigde Staten om Glover Teixeira te helpen met zijn voorbereiding. Nadat het gevecht van Teixeira kwam te vervallen vroeg Teixeira of hij wilde blijven of eerder naar huis ging. Belgaroui wilde blijven waardoor hij nog steeds meetraint met Teixeira en Pereira. Belgaroui is een goede vechter zegt Teixeira. Hij kan erg ver komen.
picture

Yousri Belgaroui in actie voor UAE Warriors (Photo Credits: UAE Warriors)

Foto: Other Agency

WK voetbal

Ondanks dat het voetbal de Brazilianen in het bloed zit is Teixeira geen fan van voetbal. Hij houdt in principe van elke sport, maar kijken naar voetbal is niet echt zijn ding. Echter kijkt bijna iedereen naar voetbal in Brazilië en verwacht hij dat hij rond de kwartfinales er wel in te zullen mee worden gesleurd.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie