Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UFC 284 | Jack Della Maddalena vecht voor eigen publiek tegen Randy Brown in Perth

Marcel Dorff

Gepubliceerd 02/01/2023 om 20:53 GMT+1

In aanloop naar zijn vorige gevecht liet Jack Della Maddalena al weten dat hij hoopte dat de UFC hem zou inplannen voor UFC 284 op 11 februari in Perth, Australië. De RAC Arena licht namelijk op tien minuten rijden van zijn huis. De UFC heeft gehoor gegeven aan de Australiër en heeft hem gematcht tegen Randy Brown in de weltergewicht divisie.

UFC 284 | Jack Della Maddalena vecht in Perth

Meerdere bronnen weten het nieuws aan Eurosport te melden. Beide mannen hebben inmiddels het contract getekend. Randy Brown meldde eerder via zijn Twitch-stream dat het gevecht in de maak was.

Toptalent uit Australië

Jack Della Maddalena is een van de nieuwere weltergewicht vechters op het UFC roster. De Australiër is een voormalig rugby speler. De eenmalig Cage Warriors vechter en Eternal MMA kampioen kwam voor het eerst bij het grote publiek in beeld tijdens de Dana White’s Contender Series in 2021. Della Maddalena nam het op tegen Ange Loosa. In een van de beste partijen van dat jaar won Della Maddalena via unanimous decision. UFC baas Dana White was zéér enthousiast en gaf Della Maddalena een UFC contract. De Australiër werd begin vorig jaar meteen voor de leeuwen gegooid en gematcht tegen Warlley Alves.
picture

UFC Vegas 65 | Della Maddalena kent geen genade met Roberts

Echter raakte de Braziliaan geblesseerd waarna Della Maddalena te maken kreeg met de ongeslagen debutant Pete Rodriguez. Della Maddalena pakte de overwinning via knockout binnen drie minuten. De UFC zag de potentie in de Australiër en zette hem vervolgens in juni op een PPV evenement tegen de sterke Ramazan Emeev. Della Maddalena wist met een perfecte leverstoot in de eerste ronde Emeev te vloeren en de Performance of the Night bonus te pakken. Doordat niet veel vechters staan te springen om tegen Della Maddalena te vechten duurde het tot november alvorens de Australiër weer een partij kreeg toegewezen. Wederom werd via TKO in de eerste ronde gewonnen, ditmaal van Danny Roberts.

Onderschat & compleet

Randy Brown maakte furore bij de bekende organisatie Ring of Combat. De Amerikaan wist daar in zijn derde professionele partij al de titel te pakken. Brown verdedigde de titel tweemaal en had in 2015 het ‘geluk’ dat Dana White langs de kooi zat voor de opnames van het programma ‘Dana White Lookin’ for a Fight’. White was onder de indruk van ‘Rude Boy’ en gaf hem de kans om bij de UFC te vechten. In zijn eerste tweeënhalf jaar als UFC-vechter was Brown alles behalve een hoogvlieger. De nog onervaren Brown maakte tegen de betere tegenstanders fouten, maar wist met vier overwinningen in zeven partijen wel potentie te laten zien.
picture

Randy Brown gaat op vijandig grondgebied op zoek naar zijn vijfde achtereenvolgende overwinning

Foto: Getty Images

De doorbraak van Brown kwam in juni 2019 toen hij de bijna onfinishbare Bryan Barberena via TKO in de derde ronde wist te stoppen. Sindsdien verloor Brown alleen nog maar van Vicente Luque en won hij zijn laatste vier partijen. Met als hoogtepunt de submission overwinning tegen Alex Oliveira. Brown won in 2022 zijn beide gevechten en deed dit tegen de gevaarlijke Khaos Williams en routinier Francisco Trinaldo. Nu zal Brown in Perth alle zeilen moeten bijzetten om niet het vierde slachtoffer van Della Maddalena in de Octagon te worden.

UFC 284

- Islam Makhachev vs. Alexander Volkanovski
- Yair Rodriguez vs. Josh Emmett
- Jimmy Crute vs. Alonzo Menifield
- Jack Della Maddalena vs. Randy Brown
- Joel Alvarez vs. Zubaira Tukhugov
- Tyson Pedro vs. Zhang Mingyang
- Shane Young vs. Blake Bilder
- Jamie Mullarkey vs. TBA
- Loma Lookboonmee vs. Elise Reed
- Josh Culibao vs. Melsik Baghdasaryan
- Justin Tafa vs. Parker Porter
- Shannon Ross vs. Kleydson Rodrigues
- Jack Jenkins vs. Don Shainis
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie