Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UFC 286 | Alles wat je moet weten over UFC 286: Edwards vs. Usman 3 in Londen

Marcel Dorff

Geupdate 24/02/2023 om 03:00 GMT+1

De UFC heeft zojuist het gerucht dat al tijden de ronde ging officieel bevestigd. Op 18 maart keert de organisatie terug in de O2 Arena in Londen. Niet voor een Fight Night, maar voor een heus PPV-evenement. Het main event zal gaan tussen kampioen Leon Edwards en voormalig kampioen Kamaru Usman. Beide mannen treffen elkaar voor de derde keer.

UFC 276 | Bryan Barberena finisht Robbie Lawler tijdens na een geweldige partij

Update 24 februari om 02.00u: Barberena valt in voor Rodriguez

Daniel Rodriguez is geblesseerd geraakt en kan hierdoor niet langer zijn opwachting maken op 18 maart in Londen tegen Gunnar Nelson.
De UFC heeft echter snel weten te handelen en heeft Bryan Barberena weten te strikken voor de partij tegen Nelson in het weltergewicht. De partij vindt plaats tijdens het PPV-gedeelte van de UFC 286 card in de O2 Arena.

Update 22 januari om 15.30u: Patterson en Ashmoz maken promotioneel debuut

Sam Patterson won vorig jaar een UFC-contract tijdens de Dana White's Contender Series. De Engelsman heeft voor eigen publiek op 18 maart zijn eerste gevecht in de UFC ingepland staan. Hij neemt het op tegen de Israëliër Yanal Ashmoz in het lichtgewicht.
Patterson neemt een winstreeks van zes partijen mee de Octagon in. De Engelsman won tijdens de DWCS van Vinicius Cenci. Tegenstander Ashmoz is nog ongeslagen in zijn carrière. De Israëliër vocht voor bekende organisaties als CFFC, ROC en de PFL.
picture

DWCS | Patterson wint via Rear Naked Choke submission in de tweede ronde

Update 20 januari om 22:30u: Cage Warriors kampioen Duncan maakt UFC-debuut

Cage Warriors middengewicht kampioen Christian Leroy Duncan maakte op oudjaarsavond bekend dat hij bij de UFC had getekend en ging vechten tijdens UFC 286 in Londen. Het Servische Gradske Info heeft bekend gemaakt dat Dusko Todorovic de tegenstander zal zijn. Todorovic won zijn meest recente partij via TKO van Jordan Wright en pakte eveneens de Fight of the Night bonus.
Tegenstander Duncan is met een 7-0 record nog altijd ongeslagen. De spectaculair vechtende Engelsman wist zijn laatste twee gevechten te winnen via een 'Flying Knee' en een 'Spinning Elbow'. Duncan wordt gezien als een van de grootste talenten uit Engeland. Hij mag zich meteen gaan bewijzen tegen de taaie Serviër Todorovic.
picture

CW 146 | Duncan verslaat Dimitrov in de eerste ronde en blijft ongeslagen kampioen

Update 19 januari om 19:00u: Grondspecialisten Shore en Amirkhani vechten in Londen

Jack Shore stopt over naar het vedergewicht. De voormalig Cage Warriors kampioen die als een grote belofte geldt in de UFC gaat het opnemen tegen Makwan Amirkhani. Beide mannen zullen zich willen revancheren voor hun meest recente partij in de UFC.
Shore verloor voor het eerst in zijn MMA-carrière vorig jaar zomer van Ricky Simón. Amirkhani verloor op zijn beurt van Jonathan Pearce. Voor beide mannen een belangrijk gevecht om te laten zien dat ze thuishoren in de bij de contenders in het vedergewicht. MMA Mania wist de partij bekend te maken.

Update 17 januari om 00.00u: Ook Mokaev wederom van de partij in Londen

Muhammad Mokaev is een van de grootste talenten van de vlieggewicht divisie. De Engelse-Dagestani had last van een schouderblessure, maar is op tijd fit om te kunnen vechten op 18 maart. De nummer veertien van de rankings gaat het opnemen tegen UFC-debutant Jafel Filho.
Mokaev is nog altijd ongeslagen in zijn MMA-carrière en won alle drie zijn gevechten in de UFC. Volgens Mokaev zelf is het ongelooflijk moeilijk om een gerankte tegenstander te vinden die het tegen hem wil opnemen. Jafel Filho imponeerde tijdens de DWCS eerder dit jaar en is de tegenstander op 18 maart.
picture

DWCS | Filho met een prachtige TKO overwinning in de derde ronde

Update 15 januari om 04.30u: Edwards verdedigt titel tegen Usman

Het is eindelijk officieel. Leon Edwards gaat voor de derde maal aantreden tegen Kamaru Usman. In het begin van elkaars UFC-carrière troffen beide mannen elkaar. Toen won Usman na drie ronden. Usman groeide vervolgens uit tot een van de meest dominante kampioen in het MMA. Edwards bouwde een fantastische winstreeks op in de divisie en kwam Usman opnieuw tegen in augustus vorig jaar.
Na een goede eerste ronde van Edwards nam Usman de partij compleet over en leek via unanimous decision de titel te behouden. Edwards wist vervolgens uit het niets de Nigeriaan met een hoge trap zwaar knock-out te trappen en de titel te winnen. Nu ruim een half jaar later zullen beide vechters elkaar opnieuw treffen. Ditmaal in de O2 Arena in Londen. Wie beslist de titanenstrijd in zijn voordeel?
picture

UFC 278 | De nieuwe kampioen heet Leon Edwards

Update 15 januari om 02:00u: Knaller tussen Gaethje en Fiziev

Justin Gaethje gaat het in Londen opnemen tegen Rafael Fiziev. De voormalig interim kampioen die in zijn meest recente partij verloor tegen Charles Oliveira voor de titel moet de weg omhoog zien te vinden in Londen.
Tegenstander Fiziev is een van de grootste talenten in de divisie en krijgt nu zijn kans om met een overwinning toe te treden tot de elite van de divisie. Fiziev won in zijn meest recente partij van ex-kampioen Rafael Dos Anjos.
picture

UFC Vegas 58 | Fiziev verslaat Dos Anjos via KO in de vijfde ronde

Update 13 januari om 04.30u: TUF 30 winnares Miller treft Macedo

Juliana Miller maakte tijdens de Outside the Box podcast van Xaria Bloom bekend dat ze op 18 maart gaat vechten in Londen. De 26-jarige Amerikaanse wist vorig jaar augustus The Ultimate Fighter 30 te winnen door Brogan Walker te verslaan in de derde ronde via TKO.
Nu neemt ze het op tegen Veronica Macedo. Macedo won slechts een van in totaal vijf partijen in de UFC. Macedo wist alleen van Polyana Viana te winnen in 2019. De Venezolaanse kwam voor het laatst in actie in 2020 toen ze verloor van Bea Malecki. Inmiddels is ze getrouwd met voormalig UFC vechter en commentator Dan Hardy.
picture

UFC Vegas 59 | Juliana Miller is The Ultimate Fighter 30 winnares

Update 12 januari om 02.30u: Duncan maakt UFC-debuut in Londen

Chris Duncan gaat zijn UFC-debuut maken. De gaat het opnemen tegen voormalig Cage Warriors kampioen Michal Figlak in de lichtgewicht divisie. Duncan wist eind vorig jaar een UFC-contract af te dwingen tijdens de Dana White's Contender Series. De Schot verloor een jaar eerder tijdens zijn eerste kans tegen Viacheslav Borshchev.
Ook ditmaal zag het er verre van rooskleurig uit voor Duncan. Echter wist hij na zelf een paar keer knockdown te zijn gegaan uit het niets Charlie Campbell via knock-out te stoppen. Nu maakt hij zijn UFC-debuut tegen Figlak. Figlak maakte in Parijs voor het eerst zijn opwachting in de UFC. De Pool verloor van Fares Ziam en is dus nog op zoek naar zijn eerste overwinning in de UFC.
picture

DWCS | Ongekende comeback van Duncan

Update 11 januari om 04.00u: Nelson wederom in Londen te bewonderen

Gunnar Nelson keert terug in Londen. De IJslander maakte vorig jaar maart na 2.5 jaar afwezigheid zijn comeback in de O2 Arena. 'Gunni' was die avond te sterk voor Takashi Sato. Ditmaal zal de sterke grondvechter het opnemen tegen de Amerikaan Daniel Rodriguez.
Rodriguez is vooral een staande vechter, maar heeft wel degelijk ook zijn kwaliteiten op de grond. Rodriguez zal echter staand in het voordeel zijn normaal gesproken en zal daar ook de partij willen houden. Rodriguez won zeven van in totaal negen gevechten in de UFC. De Amerikaan verloor zijn meest recente partij eind vorig jaar tegen Neil Magny.

Update 6 januari om 19.00u: Herbert voor eigen publiek tegen Klein

Jai Herbert gaat voor de derde achtereenvolgende keer zijn opwachting maken in de O2 Arena. De Engelsman gaat het opnemen tegen Ludovit Klein in de lichtgewicht divisie.
Herbert won zijn meest recente partij via unanimous decision tegen Kyle Nelson vorig jaar. Ook de Slowaak Ludovit Klein wist tijdens datzelfde evenement zijn opwachting te maken. Klein imponeerde met een overwinning via unanimous decision en pakte zodoende zijn tweede overwinning op rij.

Update 6 januari om 12.00u: Engels onderonsje tussen Murphy en Wood

Lerone Murphy maakt na lange tijd weer zijn opwachting in de Octagon. De Engelsman die geplaagd werd door blessureleed gaat het opnemen tegen landgenoot Nathaniel Wood in het vedergewicht. Murphy vocht viermaal eerder voor de UFC en won driemaal. De andere partij eindigde onbeslist waardoor Murphy nog altijd ongeslagen is in zijn carrière.
Ex-Cage Warriors kampioen Nathaniel Wood had een uitstekend 2022. De Engelsman stapte over van het bantamgewicht naar het vedergewicht en wist zowel Charles Rosa als Charles Jourdain te verslaan. Nu wacht Murphy.

Update 6 januari om 03.00u: O'Neill krijgt stap omhoog in competitie

Casey O'Neill krijgt van de UFC een kans om zich omhoog te werken in de vlieggewicht divisie. De ongeslagen 25-jarige atlete die voor zowel Schotland als Australië uitkomt neemt het op tegen de Braziliaanse Jennifer Maia. O'Neill kwam tot dusver viermaal in actie voor de UFC en wist die partijen allemaal te winnen.
Maia daarentegen won vijf van in totaal tien gevechten in de UFC. De voormalig Invicta FC kampioene vocht wel al tegen de top van de divisie en nam het eveneens al eens op tegen kampioene Valentina Shevchenko. Maia zal haar achtste plaats in de rankings moeten verdedigen tegen de nummer elf O'Neill.

Update 23 december om 16.00u: Hadley vecht voor eigen publiek

Jake Hadley zal blij zijn dat de UFC terug is in Londen. De voormalig Cage Warriors kampioen stond vorig jaar gepland om te vechten in Londen, maar raakte geblesseerd. Inmiddels heeft Hadley al tweemaal voor de UFC gevochten en won hij recent van Carlos Candelario.
Hadley neemt het nu op tegen Malcolm Gordon. De Canadees Gordon was in juli nog actief voor de UFC in Londen. Daar vocht hij een verdienstelijke partij, maar verloor in de derde ronde van toptalent Muhammad Mokaev. Beide mannen zullen een goede prestatie willen afleveren op 18 maart. TSN meldde de partij.

Update 18 december om 05.00u: Wood keert terug na pauze

Joanne Wood keert terug in de Octagon nadat ze eerder dit jaar een pauze aankondigde. De Schotse maakt op 18 maart haar opwachting tegen de Braziliaanse Luana Carolina. Wood verloor haar laatste drie partijen en zal moeten winnen om te kunnen stijgen in de vlieggewicht divisie.
Carolina keert terug op de plek waar het eerder dit jaar compleet misging. Carolina ging zwaar knock-out in Londen tegen Molly McCann via een spinning elbow knock-out en zal zich willen revancheren voor de Engelse fans.

Update 15 december om 19.00u: Vettori treft Dolidze

Het eerste gevecht voor UFC 286 in Londen heeft niet lang op zich laten wachten en het is meteen een hoogwaardige partij. Top-5 middengewicht Marvin Vettori moet na een verliespartij in september jongstleden tegen Robert Whittaker orde op zaken zien te stellen op 18 maart.
De Italiaan is gekoppeld aan de Georgische sloper Roman Dolidze. Dolidze staat achtste in de rankings en veroverde die plek anderhalve week geleden door Jack Hermansson te finishen. Dolidze viel destijds in voor de geblesseerde Derek Brunson. Dolidze kan in principe in een tijdsbestek van vier maanden de top-5 van de rankings gaan bestormen. ESPN meldde de partij.

Eindelijk weer een PPV in Engeland

Het is voor het eerst sinds oktober 2016 dat de UFC een PPV-evenement in Engeland gaat organiseren. Destijds was het Michael Bisping die een rematch vocht en zijn titel verdedigde in het middengewicht tegen Dan Henderson.
picture

Michael Bisping verdedigde met succes in Manchester zijn titel tijdens het laatste PPV-evenement van de UFC in Engeland.

Foto: Getty Images

Bisping won die partij via unanimous decision. De laatste keer dat de UFC met een genummerd evenement in Londen was dateert uit oktober 2010. Ook toen was Bisping de man in het main event. Hij won die avond van de Japanse superster Yoshihiro Akiyama.

Succesvolle Fight Nights

Uiteraard is de UFC wel al vaker terug in Londen geweest voor Fight Night evenementen. Dit jaar nog hield de UFC in maart en juli evenement in de O2 Arena.
Deze waren zo succesvol en met een huidige kampioen in het weltergewicht was het voor de UFC een perfect moment om een PPV-evenement in Londen te organiseren.

Engelse atleten

De UFC heeft met weltergewicht kampioen Leon Edwards zoals eerder aangegeven de perfecte man voor het main event. Maar er zijn veel meer Engelse vechters die graag op dit evenement hun kunsten zullen willen vertonen. Zo zullen Paddy Pimblett, Molly McCann, Jai Herbert, Jake Hadley, Darren Till, Arnold Allen, Marc Diakiese, Muhammad Mokaev en Nathaniel Wood allemaal op dit evenement willen vechten.

Tickets voor UFC 286

Zodra er meer bekend is lees je dat uiteraard hier. De tickets zijn te koop vanaf 27 januari om 11 uur ’s ochtends Nederlandse tijd via AXS of Ticketmaster.
picture

Paddy Pimblett & Molly McCann

Foto: Getty Images

Als je ingeschreven bent bij voor eerdere toegang kun je op 26 januari al kaartjes halen. UFC Fight Club leden kunnen al op 25 januari terecht voor kaartjes.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie