Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UFC 287 | “Ik ben binnen nu en twee jaar de kampioen in het bantamgewicht” – Raul Rosas Jr.

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 05/04/2023 om 16:48 GMT+2

Raul Rosas Jr. is nog maar achttien jaar. De Mexicaanse-Amerikaan maakt zondagochtend in Miami voor de tweede maal zijn opwachting in de UFC. Tegenstander is Christian Rodriguez. UFC op Eurosport-producer Dennis Kornman sprak met de ongeslagen vechter en vroeg hem naar zijn plannen in de UFC bantamgewicht divisie en wat de druk en alle aandacht op zijn persoon met hem doet.

UFC 287 | “Ik ben binnen nu en twee jaar de kampioen in het bantamgewicht” – Raul Rosas Jr.

Faam

Ondanks zijn ongelooflijke hype tijdens zijn UFC-debuut en overwinning is er niet veel veranderd in het leven van de 18-jarige Raul Rosas Jr.
picture

DWCS | Vijf contracten tijdens de voorlaatste week van de Contender Series

Hij is alleen blij dat hij met het geld wat hij heeft verdiend nu ook zijn ouders kan helpen. Hij werd al vrij veel herkend na zijn gevecht tijdens de Dana White’s Contender Series.

School

Rosas Jr. zit in het laatste jaar van zijn middelbare school. Hij hoopt dit binnenkort af te ronden zodat zijn volledige focus naar het MMA kan gaan. Hij heeft de laatste tijd ook veel online school gevolgd. Maar hij hoopt zoals eerder gezegd zijn studie dit jaar te kunnen afronden.

Geen druk

Rosas Jr. voelt de druk niet van de jongste UFC vechter zijn. Het zit niet in zijn hoofd. Het doel is zoveel mogelijk overwinningen te pakken en zo snel mogelijk de bantamgewicht titel binnen te slepen.
picture

UFC 282 | Rosas Jr. is de jongste winnaar in de historie van de UFC

Dat is altijd het doel geweest en daar gaat hij ook vol voor.

Locatie onbelangrijk

Het interesseert Rosas Jr. niet of hij voor een uitverkochte arena vecht in de UFC of voor tien mensen in een lokale organisatie. Het gevoel voor Rosas Jr. is hetzelfde. De tegenstander moet worden verslagen. Dat is alles waar het om draait. Niet meer en niet minder. Hij is overtuigd van zijn eigen kwaliteiten en kijkt niet naar anderen.

Showman

Rosas Jr. opent de main card tegen Christian Rodriguez. Hij begrijpt wel waarom hij deze kans krijgt van de UFC. Hij is een showman die spektakel brengt.
picture

DWCS | De 17-jarige Rosas Jr. gaat voor een Suloev Stretch

Iets wat nodig is om een grote card te openen. Op de vraag of hij enigszins zenuwachtig is om op de plek te staan is het antwoord duidelijk: nee.

Liefhebber

De jonge vechter is gek van het spelletje. De trainingen zijn fijn om actief te blijven en in vorm te blijven. Rosas Jr. is wel echt een liefhebber van de gevechten zelf. Daar haalt hij het meest plezier uit en daarom weet hij ook dat hij hard moet trainen om ook te kunnen performen tijdens de gevechten in de Octagon.

Fighting family

Rosas Jr. komt uit een familie van atleten. Zijn vader Raul Rosas Sr. was onder meer een bokser, maar ook zijn broers Jessie & Kevin zijn actief in het MMA.
picture

De Rosas broers (Photo Credits: WildAndLow IG)

Foto: Other Agency

Rosas Jr. zegt dat hij is opgegroeid met vechten en dat hij gewoon van het spelletje is gaan houden. Uiteraard toen hij klein was wist hij niet dat hij er geld mee kon verdienen. Nu dat wel het geval is heeft dat natuurlijk veel voordelen voor de jonge vechter.

Christian Rodriguez

De Mexicaanse-Amerikaan verwacht nog vijf tot zes gevechten nodig te hebben om een kans te krijgen om tegen een top-5 vechter te mogen vechten of zelfs al voor de titel te mogen vechten.
picture

UFC Vegas 63 | Rodriguez laat Weems aftikken op een Anaconda Choke

Eerst staat Christian Rodriguez voor zijn neus zaterdag. Rosas Jr. wil laten zien dat hij van een hoger niveau is en zo snel mogelijk tegen iemand in de top-15 kan vechten.

Waar kijk je UFC 287?

De preview show begint zondagochtend om 03.00u op . De presentatie is in handen van Neal Petersen. Vaste analist Marloes Coenen & Stefan Struve zijn eveneens van de partij. Om 04.00u is het tijd voor de main card exclusief op discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie