Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UFC 290 | Alles wat je moet weten over UFC 290: Volkanovski vs. Rodriguez

Marcel Dorff

Geupdate 10/05/2023 om 17:12 GMT+2

Op 8 juli vindt het jaarlijkse International Fight Week evenement plaats in Las Vegas, Nevada. Tijdens UFC 290 zal de card weer bomvol staan met hoogwaardige MMA actie en grote talenten die op normaal gesproken de card van het jaar actief zullen zijn. Tijdens dit evenement worden meerdere titelgevechten gevochten.

Alexander Volkanovski treft Yari Rodriguez

Foto: Getty Images

Update 10 mei om 17:00u: Main Event tussen Volkanovski en Rodriguez

Het main event op 8 juli is een treffen tussen vedergewicht kampioen Alexander Volkanovski en interim vedergewicht kampioen Yair Rodriguez. De winnaar mag zich de undisputed kampioen noemen van de divisie. Volkanovski is een van de meest dominante kampioenen in het vedergewicht aller tijden.
picture

UFC 284 | Rodriguez finisht Emmett en pakt de interim vedergewicht titel

De Australiër maakte in februari van dit jaar een uitstapje naar het lichtgewicht, maar kwam net te kort om een tweede titel te pakken. Tegenstander Rodriguez wist tijdens hetzelfde evenement de interim titel te winnen tegen Josh Emmett en heeft zich daarmee het recht verschaft om het op te gaan nemen tegen Volkanovski.

Update 23 april om 21:00u: Brady treft Della Maddalena in Las Vegas

Een interessante partij in het weltergewicht is toegevoegd aan UFC 290. Sean Brady keert voor het eerst terug sinds oktober vorig jaar. De op dat moment ongeslagen vechter verloor toen voor het eerst in zijn carrière tegen Belal Muhammad. Brady zal nu zijn plek in de rankings moeten verdedigen tegen Australische toptalent Jack Della Maddalena.
Della Maddalena won al zijn vier partijen in de UFC en finishte ook al zijn tegenstanders. De Australiër is een van de meest veelbelovende talenten in de divisie. Dit geldt eigenlijk ook voor Brady. Echter is zijn hype iets meer gaan liggen na zijn recente verliespartij.

Update 21 april om 23:00u: Twee ex-kampioenen in actie tijdens UFC 290

Robert Whittaker maakt op 8 juli wederom zijn opwachting in de Octagon. De Australiër neemt het op tegen de in de UFC nog ongeslagen Zuid-Afrikaan Dricus Du Plessis. De winnaar zal later dit jaar voor de titel mogen vechten tegen kampioen Israel Adesanya. Eveneens zien we ook UFC Hall of Famer en ex-weltergewicht kampioen Robbie Lawler zijn opwachting maken. Hij neemt het op tegen de immer attractieve Niko Price.
Voor Lawler een goede kans om weer eens een overwinning binnen te slepen en voor Price een mooie kans om iemand van het kaliber Lawler op zijn resumé bij te schrijven. Tot slot werd ook nog een partij in het lichtgewicht toegevoegd tussen Jalin Turner en Dan Hooker. Beide mannen stonden eerder al ingepland, maar Hooker raakte destijds geblesseerd. Nu is de hoop dat het gevecht wel zal plaatsvinden in juli.

Ook de Vlieggewicht titel staat op het spel

picture

Brandon Moreno vs. Alexandre Pantoja

Foto: Getty Images

Nummer 3

Het eerste titelgevecht dat bevestigd is gaat een partij worden om de vlieggewicht titel. De populaire Mexicaan Brandon Moreno won in januari van dit jaar de titel terug en zal hem op 8 juli tegen Alexandre Pantoja op het spel zetten. Beide mannen kwamen elkaar al tweemaal eerder tegen.
picture

UFC 283 | Moreno wint titel terug nadat met een oogblessure niet verder kan

Eenmaal in de UFC en eenmaal tijdens een onofficiële partij tijdens The Ultimate Fighter. Pantoja was destijds twee keer de betere en won. Nu zal hij Moreno voor een derde keer moeten verslaan als hij de titel wil winnen.

UFC 290

- Alexander Volkanovski vs. Yair Rodriguez
- Brandon Moreno vs. Alexandre Pantoja
- Robert Whittaker vs. Dricus Du Plessis
- Sean Brady vs. Jack Della Maddalena
- Jalin Turner vs. Dan Hooker
- Robbie Lawler vs. Niko Price
- Christian Rodriguez vs. Cameron Saaiman
- Bo Nickal vs. Tresean Gore
- Yazmin Jauregui vs. Denise Gomes
- Shannon Ross vs. Jesus Aguilar
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie