Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UFC Paris | Alles wat je moet weten over UFC Fight Night Paris: Gane vs. Tuivasa

Marcel Dorff

Geupdate 16/08/2022 om 03:16 GMT+2

Een belangrijke partij in de top 3 van het zwaargewicht staat gepland voor 3 september. Voormalig interim kampioen Ciryl Gane neemt het op tegen Tai Tuivasa. Gane is de nummer een gerankte contender in de divisie, Tuivasa is de nummer drie. Het gevecht tussen beide zwaargewichten dient als main event.

Gabriel Miranda maakt UFC debuut in Parijs (Photo Credits: Jendar Photography)

Foto: Other Agency

Inmiddels is de locatie officieel bevestigd. De Accor Arena is Parijs zal het strijdtoneel zijn voor het debuut van de UFC in Frankrijk.

Update 02.30u/16 augustus: Gabriel Miranda tekent UFC-contract en vecht in Parijs

De Braziliaan Gabriel Miranda is gecontracteerd door de UFC. Miranda die veel partijen voor Brave CF vocht gaat het opnemen in Parijs tegen Benoît St.Denis.
De Fransman zat zonder tegenstander nadat Christos Giagos zijn hand blesseerde en zich moest terugtrekken. Miranda won zijn laatste drie MMA partijen buiten de UFC. St.Denis won eerder dit jaar zijn gevecht tegen Niklas Stolze. Het was de eerste overwinning in twee partijen voor de Fransman.

Update 18.00u/11 augustus: FMMAF verbiedt gevecht tussen Doumbé en Weeks in Parijs

Een behoorlijke klap voor het UFC evenement in Parijs. Voormalig GLORY Kickboxing kampioen Cédric Doumbé zou zijn debuut gaan maken voor de UFC tegen Darian Weeks. De partij zal echter niet plaatsvinden. De FMMAF (Franse bond van MMA regels) heeft het gevecht verboden. Doumbé heeft een 2-0 record en zit daardoor in 'Elite 2' ingedeeld. Hierdoor mag Doumbé niet vechten tegen tegenstanders met meer dan zes partijen op hun record.
picture

FMMAF regels

Foto: Other Agency

Weeks heeft er zeven waardoor het gevecht verboden is (lees pagina 31). Weeks is inmiddels geboekt voor een nieuwe partij een week later. Het is onbekend of en tegen wie Doumbé op het Parijs evenement zal vechten. De enige twee vechters die in de UFC vechten in het weltergewicht die in aanmerking komen voor de partij zijn Blood Diamond (3-2) en Pete Rodriguez (4-1).

Update 23.30u/23 juli: UFC debuut Cédric Doumbé

Voormalig GLORY Kickboxing weltergewicht kampioen Cédric Doumbé heeft een contract bij de UFC getekend.
De Fransman met een 2-0 MMA record maakt zijn debuut tijdens UFC Paris tegen Darian Weeks. Het nieuws werd gebroken door Sherdog en is inmiddels bevestigd.

Update 13.00u/22 juli: Veranderingen en nieuwe partijen

Makhmud Muradov is geblesseerd geraakt en zal niet langer vechten op dit evenement. De middengewicht vechter zou het opnemen tegen Abusupiyan Magomedov. De gym van Magomedov maakte vanochtend bekend dat Dustin Stoltzfus, die afgelopen zaterdag nog zijn partij won, zal invallen tegen Magomedov.
Ook Benoit St.Denis zal in zijn eigen land zijn opwachting maken. St.Denis gaat het opnemen tegen de Amerikaan Christos Giagos. De partij in het lichtgewicht werd bekend gemaakt door MMA Junkie en is inmiddels door beide kampen bevestigd.

Update 02.00u/21 juli: Lapilus na zes jaar terug in de UFC

Op 3 september 2016 vocht Taylor Lapilus in Hamburg zijn vierde en laatste partij voor de UFC. Ondanks een overwinning en een record binnen de organisatie van 3-1 verlengde de UFC het contract van de Fransman niet. Dit tot ongeloof van veel fans en ook van Lapilus zelf. De Fransman wist vervolgens vier MMA titels te behalen in zes jaar tijd.
Lapilus won onder meer de TKO en ARES FC titels en versloeg voormalig UFC titeluitdager Wilson Reis en Nate Maness. De UFC heeft Lapilus nu een nieuwe deal aangeboden. Op de dag af zes jaar later zal hij tijdens UFC Paris zijn comeback maken tegen Khalid Taha. Beide vechters treffen elkaar in de bantamgewicht divisie.

Update 01.35u/18 juli: Chookagian weer teruggeplaatst op het evenement

Het is met recht een van de raarste wendingen van het jaar, maar Katlyn Chookagian is terug op het UFC Paris evenement. De Amerikaanse werd iets meer dan een maand geleden van het evenement gehaald nadat ze zelf aangaf niet op tijd fit te zijn voor de geplande datum. De UFC plande vervolgens voormalig kampioene Jessica Andrade in om het op te nemen tegen Manon Fiorot.
picture

Manon Fiorot krijg voor eigen publiek de kans om de #1 contender in de divisie te verslaan

Foto: Getty Images

Echter werd gisteren bekend dat Jessica Andrade geblesseerd is geraakt. Volgens onze info een ernstige blessure. Chookagian heeft aangegeven toch op tijd fit te zijn waarna de UFC de partij weer in ere heeft hersteld. Een complete soap die nu weer terug is op het beginpunt.

Update 16.30u/6 juli: Imavov vs. Buckley

Nassourdine Imavov is toegevoegd aan het UFC Paris evenement. De MMA Factory Paris vechter moet voor eigen publiek zijn 13de plaats in de rankings gaan verdedigen tegen Joaquin Buckley. Imavov won zijn meest recente partij van Edmen Shahbazyan en kwam hierdoor in de middengewicht rankings. Buckley daarentegen begint steeds meer zijn weg naar boven te vinden. Vorige maand won hij via TKO van de sterke Albert Duraev. Nu mag hij het opnemen voor vijandig publiek tegen Imavov.

Update 23.30u/18 juni: Haqparast vs. Makdessi

De UFC heeft een partij tussen Nasrat Haqparast en John Makdessi ingepland. De organisatie probeerde dit al tweemaal eerder. Echter kwam het gevecht nooit tot stand in verband met blessures. Nu treffen beide lichtgewichten elkaar dus in Parijs. Bronnen melden dit aan Eurosport.

Update 21.30u/15 juni: Andrade redt main card partij

Voormalig UFC strogewicht kampioene Jessica Andrade gaat weer de switch terug maken naar de vlieggewicht divisie. De Braziliaanse die recent nog won van Amanda Lemos heeft een inval partij aangenomen tegen Manon Fiorot. Andrade vervangt Katlyn Chookagian die heeft aangegeven pas in november/december weer beschikbaar te zijn voor een partij. Andrade is de nummer 4 van de divisie. Fiorot de nummer zes. MMA Junkie meldde de partij, beide vrouwen hebben inmiddels het nieuws bevestigd.

Update 15.00u/1 juni: Drie nieuwe partijen

Makhmud Muradov zal zijn opwachting maken in Parijs. De middengewicht die onder contract staat bij het management van bokslegende Floyd Mayweather Jr. gaat het opnemen tegen Abusupiyan Magomedov. Magomedov maakt zijn lang verwacht UFC debuut. Eveneens zal ook in dezelfde divisie de Italiaan Alessio Di Chirico zijn landgenoot Marvin Vettori vergezellen op de card.
picture

Makhmud Muradov vecht tijdens UFC Paris

Foto: Getty Images

Hij treft de Rus Roman Kopylov die in zijn derde UFC partij op zoek gaat naar zijn eerste overwinning. Tot slot maakt ook de Française Zarah Fairn haar opwachting. Ook zij is nog op zoek naar haar eerste UFC overwinning. Fairn treft debutante Ailín Pérez in de bantamgewicht divisie.

UFC tekende Gane na een jaar pro-MMA

Na een carrière in het Muay Thai maakte de getalenteerde Ciryl Gane in 2018 de overstap naar het MMA. Gane pakte in zijn eerste professionele partij al de TKO titel in Canada. Gane wist deze tweemaal te verdedigen tegen onder meer het op dat moment grootste Canadese zwaargewicht talent Adam Dyczka. De UFC twijfelde niet en hengelde Gane een jaar na zijn professionele debuut al binnen. Gane baarde opzien door binnen vijf maanden drie overwinningen in de UFC te pakken en zich daarmee in no time in de top 15 van de zwaargewicht divisie te melden.
picture

Ciryl Gane is een van de grootste talenten in de zwaargewicht divisie

Foto: Getty Images

Gane versloeg vervolgens ook voormalig kampioen Junior Dos Santos waarna hij werd gematcht tegen Jairzinho Rozenstruik. Gane vocht een zeer slimme partij en versloeg de Surinamer via unanimous decision. Dit kunststukje flikte de Fransman opnieuw tegen Alexander Volkov. Hierdoor mocht hij in augustus 2021 voor de interim titel vechten tegen Derrick Lewis. Gane sloopte Lewis voor eigen publiek en won via TKO in de derde ronde. Hierdoor stond begin dit jaar het titelgevecht tegen voormalig teamgenoot en kampioen Francis Ngannou op het programma. Gane begon sterk, maar werd verrast door het worstelen van Ngannou. Gane verloor voor het eerst in zijn carrière en zal zich willen revancheren.

Tuivasa 2.0

Echter is Tai Tuivasa bezig aan een ongekende opmars in de divisie. De Australiër maakte in 2017 zijn debuut voor de UFC als ongeslagen vechter. Tuivasa staat bekend dat hij dynamiet in zijn vuisten heeft en liet dat zien in zijn partijen tegen zowel Rashad Coulter als Cyril Asker. Uiteindelijk was het Andrei Arlovski die het drie ronden met de Australiër wist uit te houden. Echter bleef Tuivasa via unanimous decision ongeslagen. In december 2018 vocht Tuivasa zijn eerste main event voor de UFC tegen voormalig kampioen Junior Dos Santos. Tuivasa verloor voor het eerst in zijn carrière. Dos Santos was via TKO in de tweede ronde te sterk.
picture

Tai Tuivasa geniet van een Shoey

Foto: Getty Images

Nadat vervolgens ook werd verloren van Blagoy Ivanov en Serghei Spivac wist Tuivasa dat zijn UFC carrière aan een zijden draadje hing. Tuivasa versloeg eind 2020 de Nederlander Stefan Struve via KO in de eerste ronde. Dit bleek de ommekeer voor Tuivasa in zijn carrière. Tuivasa won vervolgens van Harry Hunsucker, Greg Hardy Jr. en Augusto Sakai en was helemaal terug. Alle tegenstanders werden gefinisht via KO. Tuivasa kreeg begin dit jaar een ultieme kans om de top 5 van de divisie binnen te komen toen hij het moest opnemen tegen Derrick Lewis. Tuivasa had het moeilijk in de eerste ronde, maar wist Lewis in de tweede ronde zwaar knockout te slaan. Hierdoor wist Tuivasa zich in de top van de divisie te nestelen.

Whittaker vs. Vettori

Een toppartij in de middengewicht divisie tussen Robert Whittaker en Marvin Vettori is eveneens toegevoegd aan het UFC Paris evenement. Voor meer info over deze partij klik hier.

UFC Paris

- Ciryl Gane vs. Tai Tuivasa
- Robert Whittaker vs. Marvin Vettori
- Nassourdine Imavov vs. Joaquin Buckley
- Taylor Lapilus vs. Khalid Taha
- Ricardo Ramos vs. Danny Henry
- Cédric Doumbé vs. TBA
- John Makdessi vs. Nasrat Haqparast
- Benoit St.Denis vs. Gabriel Miranda
- Dustin Stoltzfus vs. Abus Magomedov
- Alessio Di Chirico vs. Roman Kopylov
- Zarah Fairn vs. Ailín Pérez
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie