Het is onbekend waarom Murphy niet zal vechten. UFC Columbus vindt plaats in de Nationwide Arena en is het eerste Amerikaanse Fight Night evenement in een uitverkochte zaal sinds de coronapandemie. Het management van Onama maakte de partij bekend.
Voor Onama gaat het zijn derde UFC partij worden. De Oegandees werd in 2021 op 'short notice' door de UFC gecontracteerd. Tijdens zijn debuut verloor hij weliswaar zijn ongeslagen status tegen Mason Jones, maar gaf hij wel in een zeer gelijkwaardige partij zijn visitekaartje af. Vorige maand pakte Onama zijn eerste overwinning in de UFC. Via KO in de eerste ronde werd Gabriel Benitez verslagen. Daarmee pakte Onama niet alleen de 'performance of the night' bonus, maar werd hij eveneens de eerste vechter uit Oeganda die in de UFC een overwinning wist te behalen.
UFC
UFC Vegas 55 | Vieira wint controversiële split decision tegen Holm
22/05/2022 OM 03:43

Onama & Landwehr pakte beiden bonussen

Tegenstander Landwehr had een moeilijke start in de UFC. De voormalig M-1 Global kampioen verloor twee van zijn eerste drie partijen voor de UFC en werd tijdens die verliespartijen tweemaal gefinisht via KO in de eerste ronde. Landwehr wist dat hij vervolgens in oktober vorig jaar moest winnen om zich in de UFC te handhaven. Landwehr was de grootste underdog bij de bookmakers in de partij tegen de Slowaak Ludovít Klein. Landwehr verbaasde vriend en vijand door de Slowaak door middel van een Anaconda Choke submission in de derde ronde te finishen. Het leverde Landwehr een verbeterd contract op en de 'performance of the night' bonus.

Nieuwe tegenstander voor Nate Landwehr tijdens UFC Columbus

Foto: Getty Images

UFC Columbus
Curtis Blaydes vs. Chris Daukaus
Joanne Wood vs. Alexa Grasso
Askar Askarov vs. Kai Kara-France
Matt Brown vs. Bryan Barberena
Ilir Latifi vs. Alexey Oleynik
Nate Landwehr vs. David Onama
Neil Magny vs. Max Griffin
Jennifer Maia vs. Manon Fiorot
Marc Diakiese vs. Viacheslav Borshchev
Tucker Lutz vs. Seung Woo Choi
Sara McMann vs. Karol Rosa
Chris Gutierrez vs. Danaa Batgerel
Matheus Nicolau vs. David Dvorak
Aliaskhab Khizriev vs. Abus Magomedov
Luis Saldana vs. Bruno Souza
UFC
UFC Vegas 55 | Holm vs. Vieira uitslagen
22/05/2022 OM 01:55
UFC
Eurosport Panel vs Terrance McKinney: UFC Vegas 55 picks
21/05/2022 OM 12:07