Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UFC | Frey treft Viana in het strogewicht op 5 november

Marcel Dorff

Gepubliceerd 13/08/2022 om 14:54 GMT+2

Voormalig Invicta FC kampioene Jinh Yu Frey maakt op 5 november haar opwachting in de Octagon tegen Polyana Viana. Dit weten bronnen aan Eurosport te melden. Het gevecht tussen beide vrouwen heeft op dit moment nog geen locatie. Frey en Viana treffen elkaar in de strogewicht divisie.

Jinh Yu Frey vs. Polyana Viana

Foto: Getty Images

Invicta FC kampioene

Frey werd als Invicta FC atoomgewicht kampioene in 2020 binnengehaald door de UFC. Omdat de UFC geen atoomgewicht divisie heeft moest Frey naar de strogewicht divisie. Frey had moeite met de overstap van divisie en verloor haar eerste twee UFC partjen. Echter wist ze vervolgens wel te winnen van Gloria de Paula en Ashley Yoder en vocht ze eerder dit jaar tegen Vanessa Demopoulos.
picture

Jinh Yu Frey wordt ingetaped voor de partij

Foto: Getty Images

Frey leek voldoende gedaan te hebben, maar verloor via een controversiële split decision. Hierdoor zal ze moeten winnen van Polyana Viana om zichzelf te verzekeren van een langer UFC verblijf.

Wereldnieuws

Polyana Viana maakte in 2018 haar UFC debuut. De Braziliaanse werd gezien als een van de grootste Braziliaanse talenten. Viana won voordat ze de UFC binnen kwam de prestigieuze Jungle Fight titel in Brazilië. Ze versloeg Amanda Ribas via KO in de eerste ronde. Tijdens haar UFC debuut imponeerde ze ook met een overwinning in de eerste ronde tegen Maia Kahaunaele. Viana werd vervolgens wereldnieuws nadat ze een straatrover wist te overmeesteren en hem behoorlijk wist toe te takelen.
picture

Polyana Viana vlak voor aanvang van haar meest recente partij

Foto: Getty Images

Echter werd dit terecht gezien als zelfverdediging. De prestaties van Viana gingen in de UFC behoorlijk achteruit. Viana verloor drie partijen op een rij en moest in augustus 2020 winnen van Emily Whitmire om in de UFC te blijven. Viana slaagde daarin via Armbar submission. Vervolgens flikte ze tegen Mallory Martin hetzelfde kunstje en kreeg ze van de UFC de performance of the night bonus. Viana kwam in mei van dit jaar echter te kort tegen Tabatha Ricci en heeft net als Frey een overwinning nodig.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie