Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UFC HOF | Klassieker tussen Anderson Silva en Chael Sonnen toegevoegd aan de Hall of Fame

Marcel Dorff

Gepubliceerd 14/04/2024 om 05:31 GMT+2

De UFC heeft de partij tussen Anderson Silva en Chael Sonnen toegevoegd aan de UFC Hall of Fame. Dit maakte de organisatie zojuist bekend tijdens de UFC 300 uitzending. Het gevecht vond plaats op 7 augustus 2010 in Oakland, Californië tijdens UFC 117.

UFC HOF | Klassieker tussen Anderson Silva en Chael Sonnen toegevoegd aan de Hall of Fame

Silva vs. Sonnen I

Anderson Silva was ongenaakbaar in de UFC en moest in zijn zevende middengewicht titelverdediging het opnemen tegen Chael Sonnen. Sonnen had voor de partij verbaal meerdere keren uitgehaald naar Silva en verzekerde de fans dat hij de vloer zou aanvegen met de Braziliaan.
Sonnen leek zijn uitspraken na te komen. Bij het ingaan van de vierde ronde stond Sonnen met zijn sterke worstelen ruim voor op de scorekaarten. Nadat hij Silva in de vijfde ronde opnieuw naar het canvas nam leek het afgelopen voor de Braziliaan. Silva liet echter zien dat hij een speciale vechters was en uit een onmogelijke positie de partij volledig kon keren.

Ongekende comeback

Met iets minder dan twee minuten te gaan wist hij vanaf zijn rug uit het niet een Triangle Armbar aan te zetten. Sonnen reageerde te laat en kon niet verdedigen. De Amerikaan moest tot eigen ontzetting aftikken. Silva wist uit een onmogelijke positie alsnog te winnen en voor de zevende keer zijn titel te verdedigen. Die partij tussen Silva en Sonnen gaat eind juni tijdens International Fight Week worden toegevoegd aan de UFC Hall of Fame.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie