Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UFC Vegas 62 | Alles wat je moet weten over UFC FN: Grasso vs. Araújo

Marcel Dorff

Geupdate 07/09/2022 om 21:57 GMT+2

De nummers vijf en zes van de vlieggewicht divisie bij de vrouwen gaan het op 15 oktober tegen elkaar opnemen. Alexa Grasso treft die dag Viviane Araújo. Het gevecht is belangrijk voor een eventueel titelgevecht in de nabije toekomst. Beide vrouwen wonnen hun meest recente partij en vechten nu tijdens het main event.

Alexa Grasso gaat voor 4de overwinning in de vlieggewicht divisie

Foto: Getty Images

Het UFC APEX te Las Vegas is de locatie van het evenement. De partij werd eerder al bekend gemaakt, maar is inmiddels tot main event gepromoveerd nadat het originele main event tussen Sean Strickland en Jared Cannonier werd gecanceld.

Mexicaans talent

Alexa Grasso is een van de grootste talenten uit Mexico. De ongekend populaire vechtster maakte op haar 23ste al haar UFC debuut. De Mexicaanse won tijdens haar run in de strogewicht divisie onder meer van Karolina Kowalkiewicz en Randa Markos, maar kon nooit echt aanhaken bij de top omdat ze moeite had met goede grondvechters als Carla Esparza en Tatiana Suarez.
Na haar close verlies tegen Esparza in 2019 maakte Grasso de overstap naar de vlieggewicht divisie. Dit heeft tot nu toe zeer goed uitgepakt voor Grasso. De Mexicaanse won drie gevechten en is hierdoor aan een opmars bezig in de divisie. Grasso versloeg Maycee Barber en finishte in haar meest recente partij Joanne Wood. Het was de allereerste submission overwinning voor Grasso. Nu staat ze tegenover de Braziliaanse Viviane Araújo.

Allround

Araújo is al vanaf ze de UFC binnenkwam in een zeer sterke vechtster gebleken. Araújo won haar eerste twee partijen in de UFC waaronder een harde knockout overwinning tegen Talita Bernardo. Araújo verloor vervolgens van Jessica Eye waardoor ze iets terugviel in de rankings.
picture

Viviane Araújo

Foto: Getty Images

De Braziliaanse won vervolgens weer twee partijen en werd in 2021 gematcht tegen voormalig titeluitdaagster Katlyn Chookagian. Araújo verloor een zeer controversiële unanimous decision. De bedoeling was dat ze in januari van dit jaar zou vechten tegen Alexa Grasso. Echter moest de Braziliaanse in verband met een blessure verstek laten gaan. Hierdoor vocht ze recent nog tegen Andrea Lee. Araújo werd zwaar knockdown getrapt in de eerste ronde, maar herstelde uitstekend. Uiteindelijk won ze de partij via unanimous decision.

UFC Vegas 62

- Alexa Grasso vs. Viviane Araújo
- Askar Askarov vs. Brandon Royval
- Cub Swanson vs. Jonathan Martinez
- Raphael Assuncao vs. Victor Henry
- Misha Cirkunov vs. Alonzo Menifield
- Melsik Baghdasaryan vs. Joanderson Brito
- Mana Martinez vs. Brandon Davis
- Nick Maximov vs. Jacob Malkoun
- CJ Vergara vs. Tatsuro Taira
- Piera Rodriguez vs. Sam Hughes
- Mike Jackson vs. Pete Rodriguez
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie