Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UFC Vegas 69 | Alles wat je moet weten over UFC Vegas 69: Santos vs. Blanchfield

Marcel Dorff

Gepubliceerd 03/02/2023 om 20:18 GMT+1

De UFC heeft het gevecht tussen Taila Santos en Erin Blanchfield gepromoveerd tot main event. Het gevecht tussen de ex-titeluitdaagster en de talentvolle vlieggewicht staat ingepland voor vijf ronden. De partij tussen Marlon Vera en Cory Sandhagen stond eigenlijk als main event gepland, maar werd verplaatst naar 25 maart. De winnaar van Santos en Blanchfield maakt goede kans op een titelgevecht.

Erin Blanchfield krijgt een behoorlijke stap omhoog in competitie

Foto: Getty Images

Santos vs. Blanchfield

Het 23-jarige toptalent Erin Blanchfield lijkt de UFC overtuigd te hebben. De Amerikaanse treft Taila Santos die in haar meest recente partij nipt verloren van vlieggewicht koningin Valentina Shevchenko.

Indrukwekkend

Taila Santos heeft indruk gemaakt in de UFC. Ondanks haar matige start tijdens haar debuut. Santos verloor via split decision van Mara Romero Borella. Als je nu terugkijkt naar die partij lijkt het alsof die dag haar tweelingzus tegenover Borella stond. Zo’n ongelooflijk contrast is die partij met al haar daarop volgende gevechten. Santos wist met overwinningen tegen Gillian Robertson, Molly McCann en Roxanne Modafferi zichzelf een weg in de rankings van de divisie te vechten.
picture

Taila Santos moet haar plek verdedigen in de divisie

Foto: Getty Images

Santos pakte vervolgens een invalpartij aan tegen Joanne Wood eind 2021. Dit bleek een gouden greep. Santos versloeg Wood via submission in de eerste ronde. Het betekende voor Santos dat ze aanspraak zou maken op een eventueel titelgevecht in de nabije toekomst. Dat titelgevecht zou volgen in juni van dit jaar. Santos maakte het de ongenaakbare kampioene Valentina Shevchenko ongekend moeilijk. Shevchenko won via split decision en mocht zich daarmee gelukkig prijzen.
picture

UFC 281 | Blanchfield heeft geen moment moeite met McCann

Toptalent

Erin Blanchfield is een van de allergrootste talenten bij de vrouwen. De pas 23-jarige Amerikaanse werd drie jaar terug al in verband gebracht met de UFC. Na twee overwinning bij de Invicta FC organisatie verloor Blanchfield een zeer controversiële split decision tegen Tracy Cortez. Hierdoor ging een eventuele overgang naar de UFC even de ijskast in. Blanchfield wist vervolgens te winnen van Victoria Leonardo en Brogan Walker en tekende alsnog bij de UFC. Tijdens haar debuut in september vorig jaar domineerde ze Sarah Alpar.
picture

Toptalent Erin Blanchfield vecht vijfde UFC partij

Foto: Getty Images

Verrassender was dat ze ditzelfde deed bij de hoog aangeschreven Miranda Maverick. Blanchfield moeilijkste partij in de UFC was in juni van dit jaar. JJ Aldrich vocht sterk, maar kwam verzeilt in de Guillotine Choke van Blanchfield en moest aftikken. De echte doorbraak bij het grote publiek van Blanchfield was vorige maand. De Amerikaanse domineerde en versloeg Molly McCann via een Kimura submission in de eerste ronde. De UFC lijkt overtuigd en geeft Blanchfield een gigantische stap in competitie.

UFC Vegas 69

- Taila Santos vs. Erin Blanchfield
- Lina Länsberg vs. Mayra Bueno Silva
- Jim Miller vs. Gabriel Benitez
- Joe Solecki vs. TBA
- Ovince St.Preux vs. Philipe Lins
- Jamall Emmers vs. Khusein Askhabov
- William Knight vs. Marcin Prachnio
- Carlston Harris vs. TBA
- Jordan Wright vs. Zac Pauga
- Josh Parisian vs. Jamal Pogues
- Evan Elder vs. Nazim Sadykhov
- Juancamilo Ronderos vs. Clayton Carpenter
- Themba Gorimbo vs. AJ Fletcher
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie