Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UFC Vegas 89 | Jarno Errens vecht voor eerste UFC overwinning tegen debutant Steven Nguyen

Marcel Dorff

Geupdate 17/01/2024 om 03:46 GMT+1

Jarno Errens gaat op 23 maart proberen zijn eerste overwinning in de UFC te pakken. De Nederlander staat in Las Vegas tegenover nieuwkomer Steven Nguyen in de vedergewicht divisie. Beide mannen treffen elkaar in de UFC APEX. Voor Errens gaat het zijn derde partij in de UFC worden. Nguyen maakt zijn debuut nadat hij bij de DWCS zijn contract vorig jaar verdiende.

Jarno Errens treft Steven Nguyen in derde UFC gevecht

Foto: Getty Images

Meerdere bronnen melden aan Eurosport dat de contracten zijn getekend en de partij dus officieel is.

Eerste overwinning

Errens won titels bij de SHC & NFC organisaties. Door de titel te winnen bij de NFC trok hij de aandacht van de UFC. De Nederlander maakte in september 2022 met minder dan een week voorbereiding zijn debuut voor de UFC tegen William Gomis.
picture

UFC Singapore | Gigantische Uppercut Jarno Errens vs Choi

Errens verloor, maar liet vooral in de derde ronde zijn talent zien. Helaas voor Errens raakte hij vervolgens geblesseerd en keerde hij pas in augustus vorig jaar terug tegen SeungWoo Choi. Errens verloor en zal moeten winnen van Steven Nguyen.

Nieuwkomer

Steven Nguyen is een van de weinige atleten die liefst driemaal vocht tijdens de DWCS. Nguyen vocht in 2019 als ongeslagen kampioen van de Evolution FC organisatie tegen Aalon Cruz. Nguyen verloor het gevecht en kreeg geen contract. Dat verlies is tot dusver het enige verlies uit de carrière van de Fortis MMA vechter.
picture

DWCS | Nguyen maakt indruk tegen Cunningham

Na een overwinning bij de LFA kreeg hij twee jaar later een nieuwe kans. Nguyen won van Theo Rlayang maar maakte geen indruk. Uiteindelijk was driemaal wel scheepsrecht. AJ Cunningham werd via knock-out verslagen waardoor Nguyen een contract kreeg en nu zal debuteren tegen Errens.

UFC Vegas 89

  • Davey Grant vs. Cody Gibson
  • Ricardo Ramos vs. Julian Erosa
  • Montserrat Rendon vs. Dariya Zheleznyakova
  • Jarno Errens vs. Steven Nguyen
  • Luis Pajuelo vs. Fernando Padilla
  • Stephanie Luciano vs. Shauna Bannon
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie