Wachten, wachten, wachten...en dan wordt de GP op Silverstone geannuleerd

De enige actie die de tienduizenden toeschouwers op Silverstone kregen te zien waren de opwarmrondes in de ochtenduren. Vlak voor de start van de MotoGP om 12:30 uur begon het weer te plenzen boven het Engelse circuit waar dit jaar een geheel nieuwe asfaltlaag was geplaatst. De omstandigheden - aquaplaning! - werden daardoor voor de rijders zo gevaarlijk dat besloten werd de wedstrijd uit te stellen. Bijna 4,5 uur na het beoogde startschot werd de race definitief geannuleerd. Ook de Moto2 en Moto3 werd niet verreden.
GP Groot-Brittannië
Kletsnatte Braaaakkke!: de MotoGP van Silverstone die nooit gereden werd
02/09/2018 OM 12:41
Crash Tito Rabat
Het raceweekend op Silverstone was sowieso al één groot drama, na het akelige ongeluk van Tito Rabat op zaterdag tijdens de vierde vrije training. Bocht 7 ontpopte zich daar als een horrorbocht. Terwijl er zeer plaatselijk een enorme plensbui neerdaalde op het circuit, gleden vijf coureurs ter plekke onderuit. Tito Rabat werd daarbij geraakt door de stuurloze motor van Franco Morbidelli. De Spanjaard kon geen kant op en brak zijn boven- en onderbeen op meerdere plaatsen. Hij is inmiddels succesvol geopereerd.
Eurosport Player: altijd en overal live sport
Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Dus, wil je geen bal, crash of ontsnapping missen, ga dan naar eurosportplayer.nl. Een jaarabonnement is nu slechts € 3,99 per maand.
GP Groot-Brittannië
Met 175 km/u van een MotoGP-machine springen...Alex Rins!
26/08/2018 OM 11:45