Wachten, wachten, wachten...en dan wordt de GP op Silverstone geannuleerd

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 26/08/2018 om 17:36 GMT+2

Uren bleven de coureurs en toeschouwers in spanning. Zou de GP van Groot-Brittannië worden verreden? Liefst 4,5 uur na de beoogde start van de MotoGP kwam het verlossende woord. En die luidde: NEE!

Silverstone

Foto: Getty Images

picture

Wachten, wachten, wachten...en dan wordt de GP op Silverstone geannuleerd

De enige actie die de tienduizenden toeschouwers op Silverstone kregen te zien waren de opwarmrondes in de ochtenduren. Vlak voor de start van de MotoGP om 12:30 uur begon het weer te plenzen boven het Engelse circuit waar dit jaar een geheel nieuwe asfaltlaag was geplaatst. De omstandigheden - aquaplaning! - werden daardoor voor de rijders zo gevaarlijk dat besloten werd de wedstrijd uit te stellen. Bijna 4,5 uur na het beoogde startschot werd de race definitief geannuleerd. Ook de Moto2 en Moto3 werd niet verreden.
Crash Tito Rabat
Het raceweekend op Silverstone was sowieso al één groot drama, na het akelige ongeluk van Tito Rabat op zaterdag tijdens de vierde vrije training. Bocht 7 ontpopte zich daar als een horrorbocht. Terwijl er zeer plaatselijk een enorme plensbui neerdaalde op het circuit, gleden vijf coureurs ter plekke onderuit. Tito Rabat werd daarbij geraakt door de stuurloze motor van Franco Morbidelli. De Spanjaard kon geen kant op en brak zijn boven- en onderbeen op meerdere plaatsen. Hij is inmiddels succesvol geopereerd.
Eurosport Player: altijd en overal live sport
Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Dus, wil je geen bal, crash of ontsnapping missen, ga dan naar eurosportplayer.nl. Een jaarabonnement is nu slechts € 3,99 per maand.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie