Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Moto3 | Collin Veijer volgt pole-position in Oostenrijk op met vierde plaats in de race

Kevin van Nunen

Gepubliceerd 20/08/2023 om 12:32 GMT+2

Collin Veijer heeft zijn pole-position voor de Moto3-race opgevolgd met zijn beste klassering tot nu. Hij werd vierde. De achttienjarige coureur uit Staphorst zorgde zaterdag voor een stunt en zat er in de race opnieuw goed bij, maar slaagde er net niet in om op de Red Bull Ring naar het podium te rijden. Het scheelde slechts enkele honderdsten.

Collin Veijer

Foto: Getty Images

Veijer volgde zondag Jurgen van den Goorbergh op die in 1999 als laatste Nederlandse motorrijder van pole mocht vertrekken. Van den Goorbergh bokste dit voor elkaar op het circuit van Brno. Helaas kon Veijer maar kort genieten van zijn goede uitgangspositie, want hij werd bij de start verschalkt.
Wel maakte Veijer, zoals hij de laatste tijd vaker doet, deel uit van de kopgroep in het Moto3-startveld. Er was sprake van een afvalrace want langzaam maar zeker moest de ene na de andere rijder de toppers laten gaan. Er bleef vooraan uiteindelijk vier man over.

Constant inhalen

Ook Veijer reed even helemaal vooraan, maar dat zegt niet zo heel veel omdat de rijders in de Moto3 elkaar constant inhalen. Leuk was het natuurlijk wel om de Husqvarna-rijder aan de leiding te zien rijden. Helaas was de koppositie heroveren iets te veel van het goede voor Veijer.
Een podiumplek behoorde tot het laatste moment wel tot de mogelijkheden. Helaas greep Veijer net, maar dan ook echt net mis. Hij werd vierde. Deniz Öncü won dankzij een geweldige actie in de laatste bocht, Daniel Holgado werd tweede en Ayumu Sasaki hield Veijer nipt weg van het podium.

Twaalfde plaats in WK

Dankzij de WK-punten die deze vierde plek opleveren, stijgt Veijer naar plek twaalf in het Moto3-kampioenschap. Veijer moest even zijn draai vinden, maar duikt sinds de zomer steeds vaker vooraan op. De vierde plaats is zijn beste resultaat tot dusver en smaakt uiteraard naar meer.
De volgende race is over twee weken op het Circuit de Catalunya, nabij Barcelona.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie