Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Moto3 | Gemengde gevoelens voor Collin Veijer na spannende race - zesde plek in Portimão

Kevin van Nunen

Gepubliceerd 25/03/2024 om 16:07 GMT+1

Het is Collin Veijer ook tijdens de tweede Grand Prix van het seizoen niet gelukt om een podiumplek te scoren. Na een vijfde plaats in Qatar werd de Nederlander in de Moto3 op het circuit van Portimão als zesde afgevlagd. Een gebaar naar de camera maakte duidelijk dat Veijer direct na de finish niet zo goed wist of hij daar nu tevreden mee moet zijn.

Collin Veijer in actie tijdens de seizoensstart in Qatar

Foto: Getty Images

Op basis van een uitstekende tweede seizoenshelft in 2023, waarin Veijer pole-position trainde en zelfs de Grand Prix van Maleisië won, werd de Nederlander genoemd als titelkandidaat voor het huidige seizoen. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan in de uiterst competitieve Moto3.
Het lukt nog niet direct om aan die torenhoge verwachtingen te voldoen, al valt de start van het seizoen voor Veijer ook zeker niet slecht te noemen. Hij zit er best goed bij en was in Portugal misschien wel snel genoeg voor een podiumplek.

Holgado kent uitstekende start van 2024

Wat echter niet meehielp, is dat hij in de Algarve na een slechte start achteropraakte en maar nipt de aansluiting wist te (her)vinden met de kopgroep. Vervolgens slaagde Veijer erin om zich naar voren te worstelen, maar terwijl hij het vizier in de slotronde vooruit richtte, viel hij juist wat terug.
De inmiddels 19-jarige Veijer reed als zesde onder de zwart/wit-geblokte vlag door, wat voorlopig goed is voor een vierde plek in de WK-tussenstand. Wat echter niet ‘helpt’ is dat Daniel Holgado op basis van een tweede en eerste plaats met 45 punten al stukken beter scoort dan de 21 van Veijer. Het seizoen is echter nog lang, heel lang.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van autosport tot atletiek volg je hier bij Eurosport. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie