Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Snowshoe | Sarrou wint bijzonder spannende race na lekke banden Schwarzbauer en Pidcock

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 02/10/2023 om 11:16 GMT+2

Na de huldiging van Puck Pieterse als winnares van het klassement bij de vrouwen was het de beurt aan de mannen voor hun Cross Country Olympic-race. Jordan Sarrou won in Snowshoe de hoofdrace voor Nino Schurter en Marcel Guerrini, na een spannende slotfase. Tom Pidcock moest zijn ambities bijstellen na te zijn getroffen door twee lekke banden.

Snowshoe | Sarrou wint bijzonder spannende race na lekke banden Schwarzbauer en Pidcock

Sarrou won in Snowshoe een enerverende XCO-race, al moet wel worden gezegd dat sprake was van veel technisch malheur. Pidcock moest tot twee keer toe van de fiets om een band te laten vervangen. Als gevolg van het bijbehorende tijdverlies finishte hij als vijfde. Er zat duidelijk meer in.
Ook Luca Schwarzbauer moest een wiel laten vervangen. Schwarzbauer en Pidcock reden op vrijwel hetzelfde moment lek, wat voor bijzondere taferelen zorgde. Sarrou ging onverstoorbaar verder en kwam solo aan kop.
picture

Snowshoe | Zesde plek is genoeg voor Pieterse - eerste Nederlandse eindwinnares in Wereldbeker

Slotrace in Canada

Alleen op kop rijden bleek nog geen garantie voor winst, want hij werd in de slotfase achterhaald door het Zwitserse trio Schurter, Guerrini en Fluckiger. Er volgden diverse aanvallen in de twist om de winst, maar Sarrou liet zich niet kennen. De Fransman pakte de binnenste lijn in de laatste bocht en sprintte naar de overwinning.
Dankzij een goed resultaat verstevigde Schurter zijn leidende positie in het klassement, dat volgende week wordt beslist in het Canadese Mont-Sainte-Anne.
picture

Snowshoe | “Het was een droomseizoen” - Pieterse schrijft geschiedenis met winst Wereldbeker

WAAR KIJK JE?

Voor het eerst worden alle disciplines in het mountainbiken verenigd onder één vlag. Eurosport en discovery+ zenden de UCI Mountain Bike World Series live en exclusief uit. Mis geen minuut van de wedstrijden op toffe trails en geniet van spectaculaire natuur!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie