Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Val di Sole | Nino Schurter scherpt record aan, wereldbekerzege nummer 35

Pim Verhoeven

Geupdate 02/07/2023 om 17:14 GMT+2

Nino Schurter was in Leogang even de goede benen kwijt, niet gek ook nadat hij een week eerder in Lenzerheide een recordbrekende 34ste overwinning pakte, maar in Val di Sole staat de Zwitser wederom op de hoogste trede van het podium. Overwinning nummer 35. De GOAT'ste GOAT der GOATS.

Val di Sole | Nino Schurter scherpt record aan, wereldbekerzege nummer 35

Bij de Eurosport-experts was Mathias Flückiger de favoriet van de dag. Een voorspelling die goed in de buurt leek te zitten na de eerste passage van de finish met de start loop achter de rug. De Zwitser reed op kop van een grote groep met alle kanshebbers.
Op de Red Bull Roots en Rolls, waar Puck Pieterse nog weg reed van al haar concurrenten, nam Nino Schurter de leiding. De GOAT wilde even aan de boom schudden om meteen wat zwakke schakels uit te schakelen. En dat lukte. Samuel Gaze, Luca Schwarzbauer en Alan Hatherly wisten als enigen te volgen en de koers was volledig open gebroken. Flückiger was ver terug gezakt in de achtervolgende groep.

Inhaalslag

In de tweede ronde namen Schurter en Hatherly een voorsprong op Schwarzbauer en Gaze. In de vierde ronde waren ook beide koppeltjes weer eenlingen. Schurter had de Zuid-Afrikaan achter zich gelaten en Schwarzbauer kon het tempo van de Australiër niet volgen. In de achtergrond Flückiger bezig was aan een goeie inhaalslag.
Het indelen van een inspanning is één van de belangrijkste eigenschappen van een goede mountainbiker. Iets wat Schurter als geen ander kan, gezien zijn record wereldbekerzeges, en ook landgenoot Flückiger kent zijn eigen lichaam. In de vijfde ronde gaat Flückiger op en over Hatherly op weg naar de tweede plek.

Snel starten, langzaam finishen

Schwarzbauer is een kei in snel starten, maar moet in de laatste ronde toch wel wat gas terug nemen. Iets wat hem buiten het podium laat finishen. Ook Hatherly lijkt zich in het begin van de wedstrijd iets te lang vastgebeten te hebben in Schurter.
In de laatste ronde verliest de Zuid-Afrikaan veel tijd en ook zijn derde plek op het podium. Achter Vlad Dascalu (3e) en Joshua Dubau (4e) is een vijfde plaats het hoogst haalbare.

TOP 10

  • Nino Schurter 1:20:22
  • Mathias Flückiger +26
  • Vlad Dascalu +38
  • Joshua Dubau +38
  • Alan Hatherly +52
  • Maxime Marotte +1:00
  • David Valero Serrano +1:15
  • Jordan Sarrou +1:27
  • Lars Forster + 1:38
  • Martins Blums +1:40

WAAR KIJK JE?

Voor het eerst worden alle disciplines in het mountainbiken verenigd onder één vlag. Eurosport en discovery+ zenden de UCI Mountain Bike World Series live en exclusief uit. Mis geen minuut van de wedstrijden op toffe trails en geniet van spectaculaire natuur!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie