Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Araxa | Koretzky en Batten winnaars short course - Tauber en Terpstra ver van top

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 20/04/2024 om 21:48 GMT+2

Victor Koretzky en Haley Batten hebben de short course wedstrijd gewonnen in het Braziliaanse Araxa. De Fransman en Amerikaanse mogen morgen op de eerste startrij starten en verdienen wat extra punten voor het wereldbekerklassement. Anne Tauber en Anne Terpstra eindigden ver achter de podiumplekken. Ze finishten respectievelijk als 17e en 18e.

Araxa | Koretzky en Batten winnaars short course - Tauber en Terpstra ver van top

Het peloton bleef lang bijeen in de stad in het binnenland van Brazilië. Op het parcours zonder grote hoogteverschillen was er weinig ruimte om het peloton achter te laten. Pas na drie ronden ontstonden er verschillen. Met Evie Richards en Alessandra Keller op kop kwam het peloton op een lint te rijden.
Richards wist uiteindelijk Keller achter zich te laten. Ze reed samen met de Zwitserse Linda Indergard en Haley Batten vooruit.
In de laatste ronde was het Batten die op de enige beklimming een aanval plaatste. Zowel de Zwitserse als de Britse moesten passen. Met behendige sprongen, zorgde Batten voor de winst. Indergard eindigde op de tweede plek. Savilia Blunk, die vorige week tweede werd in de cross country eindigde op de derde plek.
picture

Araxa | Victor Koretzky zegeviert bij de mannen - eerste tik uitgedeeld

Mannen

Net als bij de vrouwen werd in de mannenwedstrijd het verschil ook pas in de laatste ronde gemaakt. Cristopher Blevins en Victor Koretzky, ploeggenoten bij Specialized Racing, gingen ervandoor en creëerden een prima voorsprong. In de eindsprint was het uiteindelijk de Fransman Koretzky die de overwinning pakte.
Wereldkampioen Tom Pidcock sloeg de wedstrijden in Brazilië over. Hij kiest ervoor om de klassiekers op de weg te rijden. Datzelfde geldt ook voor Mathieu van der Poel. Pidcock hoopt tijdens de Spelen van Parijs wel op de mountainbike te verschijnen. Mathieu van der Poel moet nog een keuze maken.

Waar kijk je?

Ook in 2024 volg je de gehele Wereldbeker Mountainbike via Eurosport en discovery+. Van Brazilië tot Tsjechië, via de Spelen van Parijs en het WK in Andorra om af te sluiten aan de andere kant van de oceaan: Puck Pieterse, Tom Pidcock, Pauline Ferrand-Prevot en misschien zelfs Mathieu van der Poel zijn te zien op de buis, of op stream! Volg je ons kanaal op WhatsApp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie