Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Mairipora | Sam Gaze heeft de snelste benen en sprint in slotronde naar eerste overwinning

Wian Slendebroek

Geupdate 13/04/2024 om 18:33 GMT+2

Sam Gaze heeft in Mairipora gelijk de eerste overwinning van het seizoen op zijn naam geschreven. De Nieuw-Zeelandse wereldkampioen kwam na een razendsnelle en spannende slotronde als eerste over de finish in de shorttrack-race. Luca Schwarzbauer eindigde op plek twee, Martin Vidaurre werd derde.

Mairipora | Sam Gaze heeft de snelste benen en sprint in slotronde naar eerste overwinning

Zoals zo vaak in de shorttrack-wedstrijd was het de Duitser Schwarzbauer die zich van voren liet zien. Met zijn snellere benen reed hij de eerste rondjes constant bij de eerste drie mannen.
Halverwege nam wereldkampioen short track Samuel Gaze de kop over. Ook hij zette niet echt door en hield de verschillen klein. Op het parcours zonder al te veel hoogtemeters bleef de groep lang groot. Vooral met technische skills kon je de wedstrijd winnen. Het gloednieuwe bikepark in Brazilië nabij de stad São Paulo zat vol met BMX-achtige pumptracks en kombochten.
picture

Mairipora | Richards begint seizoen uitstekend met winst in short-track

Nog geen Pidcock en Van der Poel

Met nog zo’n twintig man in de voorste groep was het sprinten in de laatste ronde. Sam Gaze, nog steeds goed van voren, kwam als eerste boven op het korte klimmetje. De Nieuw-Zeelander maakte in de afdaling geen fouten en greep zo de winst.
Wereldkampioen cross country Tom Pidcock sloeg de wedstrijd over. De wedstrijden en lange reis naar Brazilië pasten niet in zijn schema met wegwedstrijden dit seizoen. Ook Mathieu van der Poel paste voor deze wedstrijd.

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 volg je de gehele Wereldbeker Mountainbike via Eurosport en discovery+. Van Brazilië tot Tsjechië, via de Spelen van Parijs en het WK in Andorra om af te sluiten aan de andere kant van de oceaan: Puck Pieterse, Tom Pidcock, Pauline Ferrand-Prevot en misschien zelfs Mathieu van der Poel zijn te zien op de buis, of op stream! Volg je ons kanaal op WhatsApp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie