Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Nové Mesto | Puck Pieterse vijfde na harde valpartij in Short Track - Alessandra Keller wint

Matthijs Klerkx

Gepubliceerd 25/05/2024 om 11:04 GMT+2

Puck Pieterse kende een soort van valse start van haar Wereldbeker-seizoen 2024 op de mountainbike. Al vroeg in de Short Track-wedstrijd kwam de Nederlandse, die vorig seizoen de Wereldbeker won, hard ten val. Uiteindelijk werd Pieterse vijfde, op respectabele afstand van winnares Alessandra Keller, die Pauline Ferrand-Prevot versloeg na een spannende slotronde.

Nové Mesto | Puck Pieterse vijfde na valpartij in Short Track - Alessandra Keller wint

De Wereldbeker-manche in Nové Mesto na Morave in Tsjechië werd een speciale. Het was namelijk de rentree van Puck Pieterse. De Nederlandse had de eerste manches in Brazilië aan zich voorbij laten gaan na een drukke crosswinter en wegkalender eerder dit jaar.
De start van Pieterse werd een 'valse'; al vroeg in de Short Track-wedstrijd moest ze uitwijken voor een voorganger, waarna de Italiaans kampioene Giada Specia haar achterwiel aantikte en Pieterse zodoende ten val kwam.
Na zich hard te hebben teruggevochten, kwam Pieterse niet meer in aanmerking voor de zege. Een vijfde plaats was, na een waanzinnige slotfase, het hoogst haalbare. De Zwitserse Alessandra Keller had al de benen genomen en wereldkampioene Pauline Ferrand-Prevot strandde op de finish in haar wiel.
picture

Nové Mesto | Puck Pieterse komt hard ten val tijdens Short Track-wedstrijd

Waar kijk je?

Ook in 2024 volg je de gehele Wereldbeker Mountainbike via Eurosport en discovery+. Van Brazilië tot Tsjechië, via de Spelen van Parijs en het WK in Andorra om af te sluiten aan de andere kant van de oceaan: Puck Pieterse, Tom Pidcock, Pauline Ferrand-Prevot en misschien zelfs Mathieu van der Poel zijn te zien op de buis, of op stream! Volg je ons kanaal op WhatsApp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie