Veel gekker ga je ze echt niet zien. De Amerikaanse NASCAR-coureur Ross Chastain plaatste zich gisteravond dankzij een fenomenale move voor de finales in Phoenix.
Chastain streed met landgenoot Denny Hamlin om het laatste plekje bij de final four, de finales van het NASCAR-kampioenschap. Zijn concurrent lag op de vijfde plek, terwijl Chastain op plek tien bivakkeerde, en dus moest Chastain in de laatste ronde veel plaatsen goed maken.
En dat lukte. Via de buitenste muur haalde de Amerikaan in de laatste twee bochten het halve veld in, waaronder zijn concurrent Hamlin. Nogmaals: je moet het zien om het te geloven.

Inspiratie

De Amerikaan was duidelijk waar hij zijn inspiratie vandaag haalde: "Als kind speelde ik Nascar 2005 op de Gamecube waar je dit kon flikken. Ik deed het als 8-jarige. Geen idee of het in het echt zou kunnen werken maar we hadden het nodig dus ik zette hem in zijn 5e versnelling en ging ervoor."

Respect van collega's

De concurrenten van Chastain waren stomverbaasd over de actie van de coureur, maar staken hun bewondering ook niet onder stoelen of banken. Uit beelden vanuit de auto's werd duidelijk dat de rijders het een gave actie vonden, die ze nooit eerder hadden gezien.